Z First

Topoverleg over zelfrijdende auto's | Crisis ijlt nog na op arbeidsmarkt

14 september 2017 06:15

Topoverleg over zelfrijdende auto's | Crisis ijlt nog na op arbeidsmarkt
Minister Schultz van Haegen tijdens een testrit in een zelfrijdende auto.

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De crisis ijlt nog steeds na: het aantal mensen dat gaat werken, blijft al jaren gelijk. Tot 2008 steeg de arbeidsparticipatie, maar sindsdien is daar de klad in gekomen, blijkt uit cijfers van het CBS. De reden: er zijn maar nauwelijks meer vrouwen gaan werken als gevolg van de crisis. En zij waren de drijvende kracht achter de gestegen arbeidsparticipatie.

Wat voor regels komen er voor zelfrijdende auto's? Minister Schultz van Haegen praat er op de autobeurs in Frankfurt over met haar Europese collega-verkeersministers. Want wat beslist een auto bij een dreigend ongeluk? De Duitsers introduceerden onlangs al regels, waarbij een mensenleven boven dat van een dier of blikschade gaat. De beurs was tot nu toe vooral het toneel voor de aankondigingen van Mercedes en Volkswagen om meer geld te steken in elektrisch rijden. 

Het Russische leger oefent in het westen van het land, de enclave Kaliningrad en Wit-Rusland. Volgens de Russen is het puur defensief bedoeld, tegen een invasie van de NAVO bijvoorbeeld. Maar in de buurlanden zien ze de aanwezigheid van Russische soldaten in Wit-Rusland toch vooral als intimidatie, schrijft Jane's. De Verenigde Staten hebben in ieder geval extra piloten naar de Baltische staten gestuurd, ter versterking van de NAVO-missie daar, aldus persbureau Reuters.

Verweert Tesla zich nog verder tegen beschuldigingen van het schenden van werknemersrechten? De autofabrikant heeft tot vandaag de tijd om met een reactie te komen op de aanklacht dat het rechten van werknemers met de voeten treedt door ze te verbieden over de werkomstandigheden te praten. Tegenover Reuters wees Tesla alle aanklachten eerder van de hand


Hoe is het eigenlijk gesteld met de rechten van werknemers van Elon Musk's Tesla? (Foto: ANP)

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Ondanks dat ze massaal in de problemen kunnen komen, lijken babyboomers zich totaal geen zorgen te maken over hun aflossingsvrije hypotheken.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Bezorgers van Deliveroo komen in opstand tegen het bedrijf. De bezorgdienst wil dat zij als zzp'er gaan werken, maar dat willen de 'riders' helemaal niet.

En dit heb je gisteravond misschien gemist:
Verzekeraar ASR komt weer op eigen benen. De redding van het bedrijf kost de staat minstens 130 miljoen euro

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Roderick Veelo tekent het manifest voor verantwoorde journalistiek subiet níet: "Zorgen over beeldvorming zijn voor pr-bureaus", schrijft hij.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen