Z First

Gaan de huizenprijzen dalen? | Geen extra beloning supermarktpersoneel | Uitspraak in rechtszaak Baudet

25 maart 2020 06:30

De honderdste A380 van Emirates tijdens een vliegshow in Dubai. Beeld © AFP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Het supermarktpersoneel van Jumbo, Albert Heijn en Bol werkt keihard. De bedrijven zetten extra mensen in om de drukte aan te kunnen. Een extra beloning zoals in de Verenigde Staten zit er helaas niet in.

Het aantal Fundabezoekers loopt terug, net als het aantal huizenbezichtigingen. Betekent dat dan ook dat de huizenprijzen zullen dalen?

Luchtvaartmaatschappij Emirates uit Dubai staakt vanaf vandaag alle passagiersvluchten. Het bedrijf blijft wel vrachtvluchten uitvoeren. Emirates is een van de vijf grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. 

Geen vluchten, geen vliegveld nodig. Schiphol gooide al een deel van de pieren dicht en de Belgische luchthaven van Charleroi sluit vanaf vandaag zijn hele passagiersterminal. Brussels South Charleroi Airport blijft tot zeker 5 april dicht.

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet spande een kort geding aan tegen het tv-programma Buitenhof. Hij vindt dat zijn woorden verkeerd zijn samengevat in een uitzending. We horen vandaag of de rechter hem gelijk geeft.

 

Om deze drukte te voorkomen, is er nu een deurbeleid. Beeld © ANP

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: De kroegen zijn dicht, maar misschien kunnen de portiers bij de supermarkt gaan werken. De winkels gaan bij de deur klanten tellen. Er mag vanaf nu maar één klant per 10 vierkante meter in de winkel zijn.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:  Als een familielid ziek is, moet je zelf ook thuis blijven. Maar moet je baas je dan doorbetalen?

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Dat Nederland te maken krijgt met een recessie als gevolg van het coronavirus, is volgens de directeur van het CPB 'vrijwel onvermijdelijk'. "De volksgezondheid gaat op dit moment even boven alles. Maar het zou raar zijn als je je nu niet ook zorgen maakt over de economische gevolgen."

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

  • Het thuiswerken is voor sommigen even wennen. Deze priester wilde een mis streamen, maar zette een Snapchatfiter aan.
  • Wat kan ze zingen hé, die meid. Deze KLM-purser nam zingend afscheid.
  • Een gat in een duur vliegtuig rammen en dat verzwijgen, is niet afdoende voor ontslag op staande voet.
  • Thuis werken? Thuis tv kijken, zul je bedoelen. Het aantal aanmeldingen voor Videoland, Netflix en Disney stijgt enorm.
  • Dat minister juno zei (juni), ter onderscheid van juli, vinden sommigen heel grappig. Er gingen al memes van rond en er is nu ook een speciale site.

Fijne dag!

p.s. Wil je nu de kappers gesloten zijn, zelf je haren knippen? Dat is geen goed plan! 

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z