Z First

Inkijkje in tactiek Johnson | Buitenkansje racefans | En antwoord op coronavragen

RTL Z • 27 februari 2020 06:30 @rtlz

Premier Boris Johnson. Beeld © AFP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Een inkijkje in de onderhandelingsstrategie van Boris Johnson en consorten. De Britse regering komt met het wensenlijstje voor wat er in het handelsakkoord met de EU moet komen. De onderhandelingen beginnen volgende week, het zal hard tegen hard gaan.

Een buitenkansje voor wie gratis van dichtbij het Formule 1-circus op Zandvoort wil volgen. Bouwbedrijf VolkerWessels zoekt vrijwilligers die mee willen helpen in de pitstraat. Er is plek voor tien enthousiastelingen

Lustopwekkende middeltjes, mag je daar het lage btw-tarief over rekenen? Uit Luxemburg komt vandaag het antwoord, als het goed is, op die vraag. Onze fiscus vindt van niet, maar een Haagse ondernemer zegt van wel. De reden: je kunt de pillen eten, en voor voeding geldt het lage btw-tarief. 

Zonder grote baas Taghi en z'n rechterhand Saïd R. gaat liquidatieproces Marengo verder. Wie wel komen: 15 verdachten die in opdracht van de twee bovenbazen als een geoliede moordmachine met grof geweld dood en verderf zaaiden in het criminele circuit. 

Hoera, witte rook van de belangrijkste lobbygroep van ons land: Ingrid Thijssen wordt de nieuwe baas van VNO-NCW. Zij is de enige kandidaat om Hans de Boer op te volgen, vernam RTL Z al eerder. Vandaag wordt de voordracht officieel bekend gemaakt. 

Het coronavirus rukt op in Europa. Heb jij vragen over het virus en over de gevolgen ervan voor jou of jouw bedrijf? Wij gaan proberen er zo veel mogelijk te beantwoorden met experts in onze live Q&A vanavond om 19.50 op RTLZ.nl en in onze app. Al vragen? Stel ze hierrrrr.

Reizigers met mondkapjes op Schiphol. Beeld © EPA

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Hamsterennnn! Het coronavirus zorgt voor ongekende inkoopdrift om de voorraden op orde te kunnen houden bij bedrijven. En consumenten willen producten waarmee ze zich hopen te kunnen beschermen. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: En dat is eigenlijk niet nodig, die zoektocht naar mondkapjes, handgel en preppingartikelen. Wie het advies van het RIVM volgt, hoeft daarvoor nauwelijks extra uit te geven.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Economen hebben het er al jaren over en Hongkong gaat ervoor: helikoptergeld. Elke inwoner krijgt eenmalig 1200 euro om de economie een boost te geven. Maar of dat gaat werken? We zochten het uit.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Zuinige Rutte is de gebeten hond in Brussel, de EU-begroting is vooralsnog mislukt. Maar columnist Roderick Veelo ziet een kans voor open doel.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z