Z First

Stokje voor strandrit F1-teams? | ABN Amro verwacht uitstel pensioenkorting | En deze mayonaise heeft hitpotentie

RTL Z • 25 februari 2020 06:35 @rtlz

Het strand bij natuurgebied Noordvoort. De palen moeten bezoekers van het strand af leiden, de duinen door. Beeld © Jan Dirk Bol

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Het wordt een spannende dag voor vogels en zeehonden. De gemeente Zandvoort neemt een besluit over een motie van GroenLinks die het logeer-werkverkeer van drie raceteams tijdens de Formule 1 door natuurgebied Noordvoort wil verbieden. De gemeente Noordwijk stemde in met deze route, maar in Zandvoort dreigt de gemeenteraad zand in de motor te gooien. 

Zussen Helen (62) en Martine (63) maken mayonaise. Niet zomaar mayo, maar plantaardige, zonder suiker. Hun veroveringstocht van Nederland begon op de Horecava: daar stonden de inkopers al in de rij. En het avontuur is nog lang niet afgelopen.

ABN Amro verwacht dat het korten van de pensioenen nóg een jaar op zich laat wachten. Pensioenfondsen met een te lage dekkingsgraad hoeven dan pas vanaf 1 januari 2022 te korten. De pensioenkorting wordt uitgesteld vanwege de maatschappelijke onrust die erover ontstaat, vermoedt de bank.

Weg met het 'lievemeisjessyndroom', vindt ondernemer en tandarts Merel Kooning. Veel vrouwen willen pleasen, iedereen te vriend houden en de erkenning krijgen van anderen dat ze het goed doen. Daarmee houden ze zichzelf (en elkaar!) in hun ambities tegen. "Wat boeit het jou hoeveel ik werk?"

Coolblue-directeur Pieter Zwart in 2016. Beeld © Archieffoto ANP

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  Een nieuw fenomeen op zwarte zaterdagen: in de file staan voor een laadstation met je elektrische auto.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:  Coolblue heeft last van het corona-effect. Daarom doet de webwinkel de prijzen omhoog en de marketinglinks de deur uit. 

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Italië aangepast vanwege het coronavirus. In de provincies Lombardije en Padua worden alle reizen afgeraden.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Het is van de zotte dat het parlement de barricaden op moet om hun democratisch recht op te eisen, maar het kabinet laat de Kamer geen keus, schrijft Pieter Klein.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z