Z First

Sterke groei arbeidsmigratie | Bestellen buiten de EU | En Heineken-ceo verdiende 88 miljoen

RTL Z • 24 februari 2020 06:29 @rtlz

Poolse arbeidsmigranten in hun woning op een recreatiepark in Oss. Beeld © ANP

Voor iedereen die is opgestaan met een kop als een boemeltrein, alaaf! Voor de rest van Nederland, goedemorgen. Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Arbeidsmigranten weten Nederland goed te vinden. In grote delen van het land is het aantal mensen met een westerse migratieachtergrond de laatste jaren fors toegenomen. Zij zijn hard nodig voor de Nederlandse economie, maar het huisvesten van deze mensen is lastig, op de toch al moeilijke woningmarkt.

Een pakketje bestellen bij een webshop buiten de EU? Geen goed idee, zegt de Consumentenbond. Veel producten die je via AliExpress, Wish of eBay koopt zijn namelijk onveilig, blijkt uit onderzoek dat de bond uitvoerde met Britse, Deense en Italiaanse consumentenorganisaties.

Jean-François van Boxmeer heeft goed geboerd in zijn vijftien jaar als topman van Heineken. In totaal toucheerde hij in zijn jaren als ceo ruim 88 miljoen euro aan salaris en bonussen. Ook z'n pensioenpotje werd gul gevuld, blijkt uit een inventarisatie van RTL Z.

De leiders van de twee grootste democratieën ter wereld ontmoeten elkaar vandaag in New Delhi. Voor de camera zullen Narendra Modi en Donald Trump uitstralen dat de relatie tussen India en de VS sterker is dan ooit. Achter de schermen ruziën de landen over de prijs van walnoten en Harley Davidsons.

Julian Assange verschijnt vandaag voor een rechter in Londen. Die buigt zich over de geplande uitlevering van de Wikileaks-oprichter aan de Verenigde Staten, die hem willen vervolgen voor spionage. Zaterdag gingen  aanhangers van Assange de straat om in Londen om hun steun te betuigen aan aan hem. Daar waren ook beroemdheden bij.

PostNL kampt met een tegenvallende groei van de pakketbezorging. Het verlaagde daarom afgelopen november zijn verwachtingen voor 2019. Vandaag weten we of dat terecht was, want het bedrijf komt voorbeurs met cijfers. Analisten zien in elk geval nog groeimogelijkheden voor het aandeel.

Heineken-topman Van Boxmeer (r) drinkt een pilsje met de familie De Carvalho-Heineken. Beeld © ANP

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld:  Verzekeraar Univé moet de geclaimde schade vergoeden van een man die werd beroofd toen hij een drugsdeal probeerde te sluiten

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:  "Paps en mams. Ik blijf nog even thuis wonen." Vanwege het woningtekort zit er voor duizenden jongeren weinig anders op dan hun ouders lief aan te kijken. 

En dit heb je in het weekend misschien gemist:  Het coronavirus houdt Italië in z'n greep. In het noorden van het land zitten meerdere dorpen op slot. Voor zover bekend zijn er al 150 mensen besmet, in het land zijn al drie mensen overleden. In China steeg het aantal doden veel harder: 2.592 patiënten zijn inmiddels aan het virus overleden.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Verschillende grote bedrijven zouden in de jaren negentig flinke donaties hebben gedaan aan een prominente klimaatscepticus. Die moest twijfel zaaien over de rol van de mens bij de opwarming van de aarde.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z