Z First

Brusselse budgetdeal in de maak | Streekproducten populair | En beursdebuut CM.com

RTL Z • 21 februari 2020 06:29 @rtlz

Mark Rutte met zijn Deense, Oostenrijkse en Zweedse bondgenoten in Brussel. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De hele avond en nacht is er vergaderd in Brussel over het miljardenbudget van de Europese Commissie, triest genoeg nog zonder veel resultaat. Volgens Mark Rutte, die om 1 uur (relatief vroeg) naar bed ging, is er weinig voortgang geboekt. Nederland wil minder uitgeven, andere landen willen een hoger budget. Na een goede nacht slaap gaat het getouwtrek over miljarden euro's vanaf 10 uur verder. 

Willen weten waar ons eten vandaan komt is koren op de molen van ondernemers. Want we zijn best bereid de portemonnee te trekken voor voedsel uit onze eigen streek. Als het lekker is tenminste. Online supermarkt Picnic speelt handig in op de al maar groeiende vraag naar streekproducten.

Reden voor feest in Breda, en niet alleen vanwege cupfighter NAC en de start van carnaval dit weekend. Dienstverlener CM.com maakt dan toch z'n beursdebuut vandaag op Beursplein 5. In oktober werd de beursgang nog afgeblazen, maar via een omweg haalt het bedrijf toch de gewenste beursnotering en cash binnen

Argwanende blikken naar Iran, onruststoker in het Midden-Oosten. Iraniërs gaan naar de stembus vandaag, om 290 parlementariërs te (her-)kiezen. Na het ternauwernood gesmoorde conflict met de VS begin dit jaar, zullen voorstanders van de harde hand de touwtjes nog steviger in handen nemen, is de verwachting.

Samsung-lovers hebben vandaag met rood omcirkeld in hun agenda. De vouwtelefoon Galaxy Z Flip is voor het eerst in ons land te koop, net als het model S20, Samsungs nieuwste troef om de grootste smartphonefabrikant ter wereld te blijven. Leuk, maar het gaat natuurlijk om de vouwfoon. De matties van Bright probeerden hem al uit

*Plop*. Liefhebbers van een verkleedpartij en veel bier gaan los dit weekend. Wie nog op zoek is naar een pak: de kloffies uit La Casa de Papel of Peaky Binders zijn razend populair. Kun je beter als carwash gaan, om maar eens iets te noemen. Wie het niets uitmaakt: carnavalsartiesten. Die cashen toch wel

Beeld © ANP

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Hèhè, eindelijk is Ralph Hamers verlost van z'n Jupiler League-salaris. Met de overstap naar de Zwitserse bank UBS kan hij wel zes keer meer verdienen dan de twee miljoen die hij bij ING toucheerde.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Het onnodig stopzetten van voorlopige teruggaven door de Belastingdienst heeft een stroom aan reacties opgeleverd. Daaruit blijkt hoe de regels van de fiscus in de praktijk uitwerken. Dat is bij tijd en wijlen nogal bijzonder te noemen.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Heb je iets bij een webwinkel besteld en is het toch niet wat je wilde hebben? Je hoeft het dan vaak niet meer retour te sturen, maar toch krijg je je geld terug. De reden is simpel: bedrijven zijn anders duurder uit.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Het is tijd om de deeltijddiscussie om te draaien, betoogt econoom Wimar Bolhuis in zijn column. Experimenteer met degressieve werkgeverslasten. Meer uren? Dan de kosten omlaag. 

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z