Z First

2 procent spaarrente? | Flex moet leren | Onderzoek Turkish Airlines

RTL Z • 06 februari 2020 06:44 @rtlz

Beeld © Getty

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Met maar liefst 2 hele procenten rente op je spaargeld probeert het nieuwe Openbank vanaf vandaag ook de Nederlandse markt te veroveren. De Spaanse internetbank presenteert zich vanmiddag aan het grote publiek.

Flexwerkers staan in het middelpunt van de belangstelling. Hoe zorg je er als flexwerker voor dat je niet zonder werk komt te zitten? Het CBS en TNO hebben de oplossing gevonden: blijf leren

De Onderzoeksraad voor Veiligheid komt vandaag met een rapport over de crash met een toestel van Turkish Airlines in 2009. Grote afwezige: de nieuwe topman van Boeing, David Calhoun. De vraag of Boeing via de Amerikaanse evenknie van de OVV druk heeft uitgeoefend op de conclusies van het Nederlandse rapport kan hij dus niet in levende lijve beantwoorden.

Order, orderrrrr! Oud-voorzitter van het Britse Lagerhuis John Bercow lanceert vandaag zijn autobiografie. Bercow, een van de markantste figuren van het proces rond de brexit, doet een boekje open over zijn professionele en persoonlijke leven. 

Het regent vanochtend ook weer kwartaalcijfers. ING, VolkerWessels en Intertrust vertellen beleggers vandaag hoe het vierde kwartaal van 2019 voor hen is geweest. ING moest begin 2019 een lagere jaarwinst noteren, vanwege de witwasboete. Hoe is dat dit jaar?

Ben je op zoek naar een nieuw koophuis? Om 14.00 uur praten Roland Koopman en Peter Boelhouwer je bij over de actuele stand van de huizenmarkt, in de RTL Z Huizenindex. Check RTLZ online en op tv. 

Frans Timmermans in gesprek met Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen Beeld © Getty

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Minister Knops suggereerde gisteren dat burgers in de toekomst misschien wel moeten gaan betalen voor het doen van belastingaangifte. Burgers boos, Tweede Kamer boos, minister in verlegenheid.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De Europese Commissie wil de begrotingsregels waar landen zich aan moeten houden herzien. Maar hoe? Dat weet nog niemand. 

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Wat ligt er in de nabije toekomst op ons bord? Verslaggever Maarten Veeger zoekt het uit in deze vierdelige Z-doc over food-innovaties. Kaas en vlees, maar dan van aardappelen: dat ligt in het verschiet, blijkt uit de eerste aflevering, die nu online staat.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

PS: Gisteravond kwam er na een week of twee een einde aan het afzettingsproces in de Senaat tegen president Trump. De uitkomst: niet schuldig. Niets te zien hier mensen, gewoon doorlopen. 

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z