Z First

Lancering InvestNL | Hypotheek vaker overgesloten | Knab verhoogt tarieven

16 januari 2020 06:30

Beeld ©

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Veel Nederlanders willen hun hypotheek oversluiten, vanwege de historisch lage rente. Bij De Hypotheker groeide het aantal overgesloten hypotheken in 2019 met bijna 30 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De hypotheekadviseur verwacht dat die trend aanhoudt.

Vandaag is de eerste dag van investeringsbank Invest-NL. Hier kunnen bedrijven terecht voor de financiering van vernieuwende projecten die gewone banken links laten liggen. Tot nu toe zit er 2,5 miljard euro in de pot, maar dat moet meer worden.

Waar gaan we dit jaar heen op vakantie? Vanaf vandaag kunnen vakantiegangers zich op de Vakantiebeurs laten informeren over de laatste trends. De organisatie Natuur & Milieu lanceert er de campagne 'een vakantie zonder vliegen' om mensen bewust te maken van de milieu-impact van hun reis.

Onlinebank Knab verhoogt de zakelijke tarieven, met name omdat de bank veel geld kwijt is om fraude en witwassen te bestrijden.

Operatieassistenten, dermatologen, basisartsen en ambulancechauffeurs. De vraag naar hen is sinds 2019 sterk toegenomen. Zo sterk dat Vacaturesite Indeed waarschuwt voor nijpende situaties in de zorg.

Media-ondernemer Lex Harding maakte Veronica groot en is mede verantwoordelijk voor de start van RTL 4, Radio 538 en Sky Radio. In De Buitenlucht spreekt hij met Roderick Veelo over het huidige medialandschap.

Beeld © GettyImages

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Heb je tijdens de huizencrisis een woning gekocht? Dan heb je nu al snel een ton overwaarde.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Zakenbank NIBC stopt met een deel van de diensten voor zakelijke klanten omdat die niet genoeg geld opleveren en te veel kosten. Dat kost zo'n 50 medewerkers hun baan, de bank is ongeveer 9 miljoen euro kwijt aan de reorganisatie.  

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Bij de Democratische voorverkiezingen in de Verenigde Staten gaat het er steeds onvriendelijker aan toe. Presidentskandidate Elizabeth Warren en haar concurrent Bernie Sanders maakten elkaar na een debat uit voor leugenaar. Ze hadden niet door dat de camera's nog draaiden.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

  • Vandaag doen meer dan 1300 mensen een poging om een nieuw wereldrecord neer te zetten, zij brengen dan allemaal tegelijk een toost uit tijdens de Horecava.
  • TikTok heeft Facebook ingehaald op de lijst met meest gedownloade apps. Zelfs de Paus zit tegenwoordig op TikTok.
  • Er komt stevige concurrentie aan voor webwinkels als Bol.com.  Amazon.nl wordt een volwaardige webwinkel.
  • Het ziekenhuis in Leeuwarden heeft het dataverkeer stilgelegd na een aanval van hackers.
  • De prijzen die woningverhuurders vragen tijdens de GP in Zandvoort, lopen snel op. Wie drie nachten in een villa wil slapen is 20.000 euro kwijt. Daar kun je ook ruim acht maanden een woning voor huren in Utrecht. En daar ontstond al ophef over.
  • De banken wilden geen lening geven, dus haalden inwoners van het dorp Uithuizermeeden zelf twee ton op om de slagerij in hun dorp te behouden.
  • Ecosupermarkt Marqt blijkt ook in 2018 rode cijfers te hebben geschreven. Technisch gezien is het bedrijf failliet, maar vanwege de verkoop van winkels zou het voortbestaan niet in gevaar zijn.

Fijne dag!

p.s. Een Feyenoord-fan is wel heel ver gegaan om zijn kind de naam van zijn dromen te geven. Hij liet zijn vrouw in België bevallen om hem zo de naam Brian Feyenoord te kunnen geven.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTLZ