Z First

Weg warmtepompsubsidie | Meer export naar VS | XS4ALL voor de rechter

Chris Koenis • 28 november 2019 06:54 @chriskoenis

Volgens minister Wiebes is het effectiever om de subsidie voor warmtepompen in te zetten voor het verduurzamen van bestaande bouw. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Dacht je dat je voor de warmtepomp in je nieuwbouwhuis nog subsidie kon krijgen? Jammer joh, vanaf 1 januari is dat afgelopen. Minister Wiebes ziet de subsidie liever gaan naar het ombouwen van bestaande huizen. Dus als je nieuwe huis opgeleverd wordt in 2020, kun je fluiten naar die centen. Vereniging Eigen Huis is not amused.

We exporteren wat af met z'n allen. Bijna 111 duizend bedrijven versleten een of meer goederen uit het buitenland, wat neer komt op bijna 10 procent van het Nederlandse bedrijfsleven. Met name de VS blijkt een interessante afzetmarkt en wel hierom.

Een nieuwe aflevering in de soap rond XS4ALL. Bij de internetprovider, die als merk dreigt te worden opgeslokt door moederbedrijf KPN, komt dit keer de ondernemingsraad in verzet. Bij de bedrijfsrechter betoogt de OR dat het plan slecht zal uitpakken voor zowel KPN als XS4ALL-klanten.

Over soaps gesproken: aan de andere kant van de Noordzee kunnen ze er ook wat van. Volgens de Britse oppositieleider Jeremy Corbyn doet premier Boris Johnson de NHS, nationale gezondheidszorg, in de uitverkoop. Die ontkent overigens. Vanavond staat er een tv-debat gepland op weg naar de verkiezingen.

Waar halen we in de toekomst personeel vandaan? Nederland vergrijst in rap tempo en veel mensen gaan met pensioen. Een mogelijke consequentie hiervan: flinke personeelstekorten. Hoe gaan we die oplossen? Presentatrice Frederieke Hegger gaat op zoek naar het antwoord in de derde en laatste aflevering van onze serie 'De Bejaarden Komen'. Te zien om 14.00 uur op tv en online.

Beeld © Instagram Dick van Duijn

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Het voelt misschien niet zo voor jou, maar de bijtelling van je leasebak is eigenlijk veel te laag en de onderbouwing voor het tarief deugt voor geen meter, concludeert de Algemene Rekenkamer.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Hoe komt het dat zoveel luchtvaartmaatschappijen op de fles gaan? Met name Europese airliners moesten de afgelopen jaren de handdoek in de ring gooien. En daar is een verklaarbare reden voor.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: De Amerikaanse president Donald Trump heeft twee wetten ondertekend die steun uitspreken voor de pro-democratische demonstranten in Hongkong. En dat zet de onderhandelingen met China verder onder druk. 

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Je misdragen in een Uber-taxi? Dan volgt er een waarschuwing. En wie zich blijft misdragen, kan onder de nieuwe regels helemaal worden geblokkeerd.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z