Z First

Apple lanceert 'Spotify voor games' | Rutte aan zet in Kamer | En: Orde van Advocaten in conclaaf

19 september 2019 06:28

Ann Thai van Apple presenteert Arcade aan de pers. Beeld © AFP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Apple lanceert vandaag zijn nieuwe on-demand gamedienst. Voor 5 euro per maand kunnen gebruikers onbeperkt spellen spelen via de dienst. Maar verwacht niet dat je ieder spel gaat vinden in Apple Arcade: alleen spellen die niet voor Android verschijnen en geen advertenties bevatten worden toegelaten. Onze goede collega’s van Bright deden al een test en waren behoorlijk enthousiast.

De afgelopen jaren ging vrijwel iedereen erop vooruit in Nederland, maar vooral de rijken hebben daarvan geprofiteerd. Mensen met weinig geld merken veel minder van die vooruitgang. Zoek op hoe rijk jij zelf bent ten opzichte van andere gezinnen in Nederland.

De Nederlandsche Bank komt later vandaag met een update over hoe onze pensioenfonden ervoor staan. Spoiler: niet al te best. De kans is dan ook levensgroot dat veel pensionado's een korting te wachten staat volgend jaar. Wij zochten vast uit hoe dat in zijn werk gaat en waar je je op moet voorbereiden.

Vandaag is het kabinet aan zet in de Tweede Kamer. Tijdens de tweede dag van de Algemene Beschouwingen zal premier Rutte reageren op alle aanvallen, voorstellen en vragen die de Kamerleden gisteren op dag 1 stelden. Dit gebeurde er gisteren. 

De Amsterdamse Orde van Advocaten vergadert vandaag over een gezamenlijke actie na de moord op hun collega Derk Wiersum. Wiersum was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in de zaak tegen Ridouan Taghi, en werd gisterochtend op straat vermoord door een nog voortvluchtige dader.

Beeld © ANP

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Alle grotere tankstations zijn vanaf 1 oktober verplicht om de schonere E10-benzine aan te bieden. Wat betekent dat voor jou als je moet tanken en zijn alle auto's wel geschikt voor die benzine?

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Er komt een Facebook-tribunaal. Het sociale netwerk tuigt een orgaan op waar mensen een beslissing om een post te verwijderen kunnen aanvechten. In de commissie mogen geen mensen zitting nemen die een band hebben met Facebook en de beslissingen zijn bindend, bezweert topman Mark Zuckerberg. "Zelfs als ik of iemand bij Facebook het er niet mee eens is", voegt hij daaraan toe.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: We hadden het al verwacht, maar gisterenavond heeft de Federal Reserve de rente verlaagd. De beleidsmakers waren het oneens over met hoeveel de rente omlaag moest. Commander-in-Tweet Donald Trump niet, die zei nog maar eens dat de Fed gefaald heeft. 

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Loop je blij een winkel in en verandert je humeur tijdens het shoppen? Met camera's en kunstmatige intelligentie kunnen winkeliers meten hoe jij je voelt. Dat kan hen helpen om winkelen leuker te maken en - verrassing! - jou meer geld te laten uitgeven.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z