Z First

Meer geld, minder uitgeven | Trouwen in Italië?

19 augustus 2019 06:23

Wie hebben meer te besteden, maar kopen minder. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

We kregen meer te besteden de afgelopen jaren, maar we zijn niet per se meer gaan uitgeven. Er zit een verschil tussen de groei van onze economie en onze consumptie. Hoe komt dat? Het CBS zette de verklaringen op een rijtje: het heeft te maken met onze hypotheekschuld en de prijzen van producten die we willen kopen. 

Na Groningen en Leiden, verwelkomen deze week Rotterdam en Maastricht een nieuwe lichting eerstejaarsstudenten. Veel studentenverenigingen proberen nieuwe leden te werven. En dat is niet alleen maar voor het bier en de vrienden. Vrijwilligerswerk voor een vereniging is een mooie aanvulling op je cv, blijkt uit gesprekken met recruiters

Vanaf vandaag kan jouw fiets een van de 12.500 fietsen zijn in de grootste fietsenstalling van de wereld. Die stalling staat in Utrecht. Een deel was al open, vandaag is de stalling helemaal klaar. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven komt later vanochtend een lintje knippen. 

Je ziet de Bertolli-taferelen al voor je als je droomt van een bruiloft in Italië. Maar zo'n droombruiloft kan een nachtmerrie worden als je het niet goed regelt. Ondernemers spelen daar op in en specialiseren zich als weddingplanner voor Italiaanse bruiloften. We spraken twee kenners van de Italiaanse trouwbusiness. 

Minister Cora van Nieuwenhuizen gaat eens langs in Aalsmeer, letterlijk onder de rook van Schiphol. De bewindsvrouw gaat praten over de overlast van de luchthaven en het voornemen om Schiphol verder uit te breiden. Vorige maand werd besloten dat Schiphol verder mag groeien van 2021, als er 'aantoonbaar minder overlast' voor omwonenden tegenover staat. Helaas zijn de politiek en omwonenden het lang niet altijd eens over wat overlast precies is.

Beeld © iStock

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld:  Binnenkort kun je voor een paar tientjes per jaar rondfietsen op een dure elektrische fiets van de zaak. Nou ja, als je werkgever je een leasefiets wil geven natuurlijk. Aantrekkelijk is het in ieder geval wel: door vriendelijke nieuwe bijtellingsregels rijd je al een fiets van 2000 euro voor 4,92 euro per maand. En dan wordt 'ie nog gemaakt ook als er iets mis mee is.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Groenland is niet te koop en het idee om het aan de Verenigde Staten te verkopen is absurd. Dat zei de premier van Denemarken dit weekend. Donald Trump zou namelijk wel interesse hebben in het ijskoude stukje land. Hij heeft daar zo z'n redenen voor.

En dit heb je afgelopen weekend misschien gemist: Het gaat van kwaad tot erger in Argentinië. Vorige week gingen de beurzen en de munt al onderuit door vrees voor een politieke aardverschuiving, nu is de kredietwaardigheid van het land ook nog afgewaardeerd naar de 'rommelstatus'.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Voor mensen met een laag inkomen is steeds minder plek in de steden. Zij zitten met name te wachten op nieuwe bakfietsers. Een 'grove schande', vindt onze columnist Cody Hochstenbach

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z