Z First

Sneller baan voor 45-plussers | Weer koud onthaal voor Ollongren? | En grote onrust in Hongkong

14 augustus 2019 06:33

Beeld ©

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

45-plussers komen sneller aan een baan, zo stelt het CBS. De krapte op de arbeidsmarkt nam in het tweede kwartaal verder toe. Er zijn meer vacatures en de werkloosheid daalde.

We moeten allemaal van het gas af, als het aan de overheid ligt. Maar je cv-ketel vervangen door een warmtepomp, is een flinke klus.

Minister Kasja Ollongren brengt vandaag een bezoek aan Groningen om een kijkje te nemen bij de versterkingsoperatie. Haar laatste bezoek, in mei 2019, zal haar niet goed bevallen zijn. Boze slachtoffers van de aardbevingen wachtten haar toen op in Westerwijtwerd. Er is tot dusver ruim 80 miljoen euro uitgekeerd aan aardbevingsschade.

CBS komt vandaag met de laatste groeicijfers van de economie. Hoe staat het met de BV Nederland? Je ziet het vanochtend om half tien op tv bij RTL Z.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: De woningen zijn identiek, maar voor het rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid betaal je 1,45 miljoen euro en voor een huis in het Drentse Norg ben je nog geen twee ton kwijt.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De straten van Hongkong stromen al weken vol met demonstranten. Wij leggen in acht vragen en antwoorden uit wat er aan de hand is.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Britse zakenreizigers kunnen hun borst natmaken bij een no-deal brexit. Reizen door Europa wordt veel ingewikkelder dan gedacht, waarschuwt EY. Ze kunnen naar huis gestuurd worden, of zelfs flinke boetes krijgen als ze niet over de juiste papieren beschikken na 31 oktober.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Oorlog is voor niemand leuk. Maar als het dan moet, dan liever een valuta-oorlog dan een handelsoorlog, schrijft columnist Menno Middeldorp.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z