Z First

Intimidatie op de werkvloer | Campagne brexitgevolgen | En melk niet lekker voor elk

28 januari 2019 06:35

Pesten en intimidatie op de werkvloer: ook klanten en patiënten maken zich hier schuldig aan. Beeld © Getty Images

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Een collega die opmerkingen maakt over je decolleté, wortels naar je hoofd gooit (echt gebeurd) of intimideert. Ongewenst gedrag op de werkvloer komt in alle sectoren voor. Niet alleen bij collega’s onderling, maar ook door bijvoorbeeld klanten of patiënten. Met name in de zorg. "Patiënten worden steeds veeleisender, willen direct geholpen worden."   

Een goede voorbereiding is het halve werk, en zal in dit geval een hoop ellende besparen. Daarom start de overheid een extra campagne om bedrijven te wijzen op de gevolgen van brexit en dan met name voor mkb-bedrijven. Ondernemersorganisaties zijn dan ook behoorlijk zenuwachtig over de hele gang van chaos-zaken

Melk is goed voor elk, luidt de bekende slogan, maar daar denken veel mensen anders over. We laten het pak melk steeds vaker staan in de supermarkt, vooral hogeropgeleide vrouwen. Vorig jaar kochten we liefst 25 miljoen liter minder melk dan in 2017. Belangrijke reden? De bewering dat melk ongezond zou zijn.

De strijd is nog niet gestreden voor de fans van XS4All. Hoewel KPN bij het besluit blijft de naam te laten verdwijnen, gaan actievoerders gewoon door met ehh... actievoeren. In Amsterdam wordt de verdere campagne vandaag besproken. KPN is uitgenodigd maar zal er niet bij zijn. Het actiecomité vindt dat KPN zich 'star opstelt' en vasthoudt aan 'een ramkoers'

Het was een spectaculaire roof, alweer bijna veertien jaar geleden. Op Schiphol gingen daders er na een overval vandoor met 70 miljoen euro aan diamanten waarvan een groot deel nooit is teruggevonden. De verdachten werden pas twaalf jaar na de roof aangehouden. Zes verdachten horen vandaag hoelang zij achter de tralies moeten zitten. 

De vraag naar elektrische auto's zal volgens de ANWB toenemen. Beeld © ANP

Dit stuk werd het weekend het meest gedeeld: Een beter milieu begint bij jezelf, zeker als je in de toekomst nog benzine of diesel rijdt. Om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken, gaan bezitters van een 'gewone' auto iets extra's betalen: het 'Tientje van Rutte'.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet zien: Vergeet de aloude rouwadvertentie in de krant: je kunt ze tegenwoordig ook laten inspreken. Dit is hoe dat werkt.

En dit het je het weekend misschien gemist: De Belastingdienst rommelt vrolijk verder. Door achterstallig onderhoud worden meer dan 20.000 risicovolle aangiftes van het mkb zonder controle goedgekeurd. De oorzaak? Je raadt het al: het voortslepende personeelstekort.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Philips, Shell, Apple, Amazon, zet je schrap voor een lawine aan kwartaalcijfers deze week. Nu de economie wat minder soepel draait, zijn wij vooral benieuwd naar de verwachte winsten.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z