Z First

Shutdownrecord in de maak | Nederlandse duiven in trek in China | En Schiphol wil ander bonusbeleid

11 januari 2019 06:26

Beeld © Getty Images

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Chinezen zijn dol op Nederlandse en Belgische duiven. En dan niet om ze op te eten, maar als investering. Voor een goede postduif wordt met gemak een paar ton op tafel gelegd. "Je hebt het dan wel over de Ronaldo onder de duiven."

Ook Schiphol heeft goede voornemens. Het bedrijf wil de bonussen in het vervolg voor een deel afhankelijk maken van de reputatie van de luchthaven bij omwonenden. Maar hoe het bedrijf dat precies gaat doen, dat moet nog uitgewerkt worden. Precies zoals dat gaat met goede voornemens dus. 

Meestal is een record een reden voor een feestje, maar of de kurk uit de champagnefles gaat in Washington is de vraag. Vandaag is dag 21 dat de overheid gedeeltelijk gesloten is, een evenaring van het 'record' uit 1995 onder president Clinton. Het conflict tussen president Trump en de Democratische partij kan gevolgen hebben voor de kredietwaardigheid van de VS.

Voel je het in de lucht en heb je al je hele leven gewacht op dit moment? Dan is vandaag je kans om een oldtimer op de kop te tikken waar Phil Collins ooit in heeft rondgecruised. Het karretje (ja, sorry, want dat is het) wordt met nog zo'n 99 klassiekers geveild in Maastricht

Tadatadaaa! Blast from tha past, terug van weggeweest, in oude glorie hersteld: het onvolprezen programma waar jij écht invloed op hebt. Ja, we hebben het over de Kijker aan Z. Bammerdebam. Om 14.00 uur zijn we er weer met een uitzending gewijd aan tips en trucs om je salaris omhoog te krikken. Het antwoord op jouw vragen (stel ze hier) komt van hoogleraar Pieter Gautier en Hans van der Spek van adviesbureau Berenschot. Kijken dus. 

Zomaar een idee voor wat Ajax met de miljoenen transferinkomsten kan doen.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Ajax gaat de komende maanden ongekende bedragen binnenhalen op de transfermarkt. Wij rekenden uit hoeveel precies, hoe de bedragen zich verhouden tot PSV en Feyenoord en wat de logische (en minder logische) opties zijn om dat geld te besteden.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Starters hebben het niet makkelijk op de huizenmarkt. Vaak verdienen ze te veel om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, maar te weinig om een hypotheek te krijgen voor een koophuis. Een mogelijke oplossing? Eerst huren en dan later kopen

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Waar een klein land groot in kan zijn: Nederland mengt zich in het diplomatieke conflict over de Huawei-topvrouw die is gearresteerd in Canada op verzoek van de VS. 

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Pandjesbazen worden slapend rijk dankzij fiscus, vertelt Sander Schimmelpenninck in Z Zoomt Uit

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z