Z First

Oeps! Z First nieuwsbrief bij de verkeerde mensen bezorgd

11 oktober 2018 09:29

Beeld © Getty Images

Door een fout is vanochtend de Z First nieuwsbrief verstuurd naar een grotere groep dan de bedoeling was. We doen er alles aan om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt.

We vinden de situatie erg vervelend, en bieden onze excuses aan aan mensen die niet op deze nieuwsbrief zaten te wachten. De redactie is overstelpt met reacties en dat snappen we maar al te goed; we schrijven immers zelf vaak over privacy en zitten zelf ook niet te wachten op spam.

Hieronder proberen we zo goed mogelijk antwoord te geven op alle vragen die er zijn.

Ik heb me nooit aangemeld bij RTL Z, hoe komen jullie aan mijn mailadres?

Dat komt omdat je je ooit hebt aangemeld voor een van de producten en/of diensten van RTL, bijvoorbeeld Buienradar, RTL XL, Videoland, RTL Boulevard, Eigen Huis & Tuin of Live Entertainment. Deze gegevens zijn in één database opgeslagen.

Waarom kreeg ik deze mail?

Vanochtend is door een menselijke fout de verkeerde groep mailadressen geselecteerd bij het verzenden van de Z First nieuwsbrief. Daarom is de nieuwsbrief bij mensen terecht gekomen die daar niet om hadden gevraagd. We zoeken naar de exacte oorzaak van dit probleem en zorgen ervoor dat dit niet nog een keer kan voorkomen.

Ik heb me eerder afgemeld voor de Z First nieuwsbrief, waarom heb ik 'm dan alsnog ontvangen?

Bij de verzending van de RTL Z nieuwsbrief is de verkeerde groep mailadressen geselecteerd, dus ook mensen die zich eerder hebben afgemeld. 

Moet ik me nu afmelden voor deze nieuwsbrief?

Nee, dat is niet nodig. Dit was een menselijke, eenmalige fout. Je bent dus niet ineens aangemeld voor deze nieuwsbrief als je dat niet eerder bewust gedaan hebt.

Waar is mijn mailadres nog meer terechtgekomen?

Je mailadres staat in de overkoepelende database van RTL, en je gegevens zijn daarin nog steeds veilig. Er is geen sprake van een datalek.

Is mijn mailadres/data gelekt?

Nee, van een datalek is geen sprake.

Is het gemeld bij de daarvoor verantwoordelijke instanties?

Ja, RTL heeft besloten om proactief contact op te nemen met de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Kan ik helemaal uit de database worden gehaald?

Ja, dat kan. Lees hier meer over op privacy.rtl.nl

Wat doet RTL aan privacy? En hebben jullie de processen wel op orde?

We vinden jouw privacy heel belangrijk. Voor alle gegevens die wij verzamelen en gebruiken geldt daarom een strikt beveiligingsregime. Op privacy.rtl.nl kun je alles lezen over welke informatie we verzamelen, hoe we dit doen en uiteraard hoe we ervoor zorgen dat jouw privacy wordt beschermd.

Is het een phishingmail?

Nee, het is een reguliere RTL Z nieuwsbrief die naar de verkeerde groep mailadressen is verstuurd.

Bron • RTL Z