Z First

Brits protest tegen Trump | Aston Martin van James Bond for sale

13 juli 2018 06:27

Beeld © AFP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Doen de Amerikaanse heffingen al pijn in China? Vandaag publiceert de Chinese overheid de exportcijfers van juni, de periode waarin de regering Trump dreigde met heffingen op Chinese goederen ter waarde van honderden miljarden dollars. Een gedeelte van die heffingen is sinds vorige week ook van kracht

Felle protesten tegen Trump vandaag in Londen. De Amerikaanse president is sinds gisteren in Groot-Brittannië, onder meer om te praten over een handelsakkoord met de Britten voor na de brexit. Uit protest tegen zijn komst wordt een gigantische opgeblazen 'baby'-variant (zie foto boven) van hem de lucht ingelaten. Daarnaast zullen naar schatting zo'n 50.000 Britten vocaal hun ongenoegen over Trumps beleid kenbaar maken.

Alsof ze niet al genoeg aan hun hoofd hebben, zorgt het overlijden van een partner vaak voor problemen bij weduwen of weduwnaars. Zij krijgen vaak veel minder pensioen dan verwacht, omdat er veel veranderingen zijn geweest aan de toch al complexe regels. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt wil dat dit verandert en komt met een initiatiefnota.

Toet-toet-boing-boing: gassen en remmen, vloeken en tieren voor wie morgen de weg op gaat. Het midden van Nederland krijgt vakantie en er zijn een paar feestjes her en der in het land. In de Achterhoek kunnen liefhebbers van høken hun hart ophalen op de Zwarte Cross, voor jazz-fans is Rotterdam the place to be, daar is dit weekend het North Sea Jazz Festival.

Voor wie in stijl naar z'n vakantiebestemming wil scheuren: de Aston Martin van James Bond wordt geveild. De - misschien wel - meest iconische Bondwagen van allemaal die figureerde in GoldenEye met Pierce Brosnan achter het stuur. Interesse? De veilingmeesters rekenen op een bedrag dat kan oplopen tot 1,8 miljoen euro

De 'geiten-wollen-sokken'-fase van sociaal ondernemen ligt allang ver achter ons, aldus Willemijn Verloop, oprichter van War Child en Social Enterprise NL. "Omdat we winst maken niet vies vinden. Je hebt geldreserves nodig voor als het minder goed gaat", zegt ze in een interview met Paul van Liempt.

Miniatuurvoorbeeld

Heeft het gewerkt, Trumps strategie tijdens de NAVO-top? (Foto: AFP)

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
De huizenprijzen gaan door het dak, met als gevolg dat je als koper steeds minder keuze hebt. In onze tool zie je hoe het met de huizenprijzen in jouw woonplaats gesteld is. Het effect van de overkokende woningmarkt? Overbieden tot wel honderdduizend euro

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Als een olifant door de porseleinkast raasde Trump over de NAVO-top. Hij zou zelfs gedreigd hebben uit het bondgenootschap te stappen, om vervolgens doodleuk te vertellen dat de NAVO sterker is dan ooit. Maar werkte zijn  strategie? 

En dit heb je gisterenavond misschien gemist:
En nog even over die huizenprijzen. We buitelen over elkaar heen over de huidige prijzen, maar nog interessanter is de vraag: wat krijg je over pak 'em beet 20 jaar voor je woning? Guess what: Peter van Zadelhoff heeft het antwoord.

Hier gaat het over op de social media:
Navo-partners zitten weer (of nog steeds?) op 1 lijn, Juncker blijkt instabiel genie en Trump onnavolgbaar in zijn Brexit-analyse. Dit en meer zie je in Z60.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

  • Net als Femke Halsema burgemeester van een grote stad worden? Lees onze tips, je weet maar nooit.
  • Wat Panini kan, kunnen wij ook, dachten ze bij Europol. De meestgezochte criminelen - spaar ze allemaal!
  • Hoe milieuvriendelijk zijn de voortrekkers van het Klimaatakkoord zelf eigenlijk
  • Het moet maar eens afgelopen zijn met het in beeld brengen van knappe vrouwelijke voetbalfans, vindt de Fifa.
  • Weer eens wat anders dan de hele dag uit het raam kijken: een Spaanse ambtenaar runde tien jaar lang stiekem een bordeel.

Fijne dag!

p.s. Ik ben een beetje klaar met Oost-Europa, schrijft columnist Maarten Veeger. En daar heeft hij zo zijn redenen voor.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z