Z First

Dutch Tech Week | Bieden op een Van Gogh | NL Alert-controle

01 juni 2018 13:13

Techbolwerk Eindhoven mag wel wat vrouwelijker. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Vandaag gaat de Dutch Technology Week in Eindhoven van start. Techbedrijven willen jongeren enthousiast maken om een technische studie te gaan doen. Niet alleen jongens, maar ook meisjes. Want techbolwerk Eindhoven mag wel wat vrouwelijker. Wij spraken met ASML-baas Frits van Hout over het belang van vrouwen in de techniek.

Komt er een nieuwe iPhone SE en krijgt Siri een broodnodige update? Dat wordt vanavond duidelijk tijdens de WWDC, het jaarlijkse Apple-evenement. Lees hier al onze verwachtingen.

De crème de la crème uit de internationale fintech is afgereisd naar Amsterdam voor het Money 2020 Congres. De hamvraag: hoe ziet de toekomst van geld eruit? Naast Apple-oprichter Steve Wozniak mag ook ING-topman Ralph Hamers zijn licht laten schijnen. Gelooft hij nog steeds in zijn plan voor een open platform waarop iedereen zijn diensten kan aanbieden?

Geen paniek! Om klokslag 12:00 uur verstuurt de overheid weer een NL Alert-controlebericht. Ontvang je niets? Dan is jouw telefoon niet goed ingesteld en word je dus niet op de hoogte gehouden over levensbedreigende situaties. Het vorige testbericht werd door ruim 10 miljoen mensen ontvangen, zo'n 70 procent van de Nederlanders boven de twaalf jaar.

Voor het eerst in twintig jaar gaat er weer een Van Gogh onder de hamer. Vanaf 20:00 uur kan er geboden worden op 'Vrouwen herstellen netten in de duinen' uit 1882. Het veilinghuis uit Parijs verwacht een opbrengst tussen de 3 en 5 miljoen euro. Heb je interesse? Lees dan even onze handleiding 'beleggen in kunst doe je zo'.

Miniatuurvoorbeeld

Schilderij 'Vrouwen herstellen netten in de duinen' van Vincent van Gogh.

Dit stuk werd afgelopen weekend het meest gedeeld:
Het pensioennakkoord van werkgevers en werknemers is in één woord briljant! De oplossing die gevonden is, werkt eigenlijk altijd voor alles. Of...

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
De wereldhandel is in chaos: importheffingen, openlijke ruzies en verwijten en opgeblazen handelsverdragen zijn opeens aan de orde van de dag. Een (redelijk) korte bijleessessie.

En dit het je dit weekend misschien gemist: 
Luuk Schormans en Bram Mutsaers begonnen op zolder een online handeltje in gereedschap: nu boeken ze een omzet van 20 miljoen euro per jaar.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. "Waar is het ondernemerschap gebleven waar Blokker zo groot mee is geworden?", vraagt Kitty Koelemeijer zich af.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z