Z First

Het grote pensioenprobleem | FOMO | Trump ontvangt NAVO-baas

17 mei 2018 06:13

President Trump en NAVO-baas Stoltenberg vorig jaar bij een top in Brussel. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Een boeiende ontmoeting in New York. NAVO-baas Stoltenberg is op de koffie bij president Trump, die tijdens zijn termijn al wat klappen uitdeelde aan de 'achterhaalde' organisatie en zijn 'wanbetalende' leden. Vorig jaar leek alles weer koek en ei, toen Trump terugkrabbelde bij een gezamenlijke toespraak. Vanavond het vervolg.

Toegegeven, het meest sexy onderwerp is het niet. Tot je hoort dat inmiddels zo'n beetje alle pensioenfondsen des lands te weinig geld in kas hebben. En dat daarmee ook jouw premie omhoog dreigt te gaan. Reden voor DNB om alvast wat olie op het vuur te gooien. Een nieuw stelsel lijkt hard nodig en daarover wordt vandaag gepraat in de Kamer.

Slecht slapen, concentratieproblemen en altijd maar die Fear Of Missing Out. Bijna één op de drie jongvolwassenen is verslaafd aan sociale media. Tenminste, zo ervaren zij het zelf. En als je het dagelijks aantal uren instagrammen, youtuben, whatsappen en snapchatten eens bekijkt, kun je daar best inkomen.
 
Wordt het opnieuw een 'memorabel jaar' voor NN? De verzekeraar sloot 2017 af met vuurwerk, met flink meer winst dan een jaar eerder. Doordat ook de overname van Delta Lloyd werd afgerond, sprak topman Friese van een memorabel jaar. Toch begon 2018 minder mooi met de hevige storm in januari, die het nieuw gevormde schadebedrijf een valse start verschafte. Straks de resultaten van Q1.
 
Miniatuurvoorbeeld
Staatssecretaris Menno Snel op werkbezoek bij de douane. (beeld: ANP)

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Vorig jaar was een topjaar voor de Nederlandse schatkist. De staatsschuld daalde met 18 miljard euro en zo voldoet ons land voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis aan de Europese regels.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Een opmerkelijke doorverkoop van een gebouw van de overheid. Op dezelfde dag dat het Rijk een kantoorpand van de Belastingdienst van de hand deed, verkocht de koper het weer door voor miljoenen meer.

En dit heb je gisteravond misschien gemist:
Bijna 400 douaniers en medewerkers van de fiscale opsporingsdienst FIOD hebben optimaal geprofiteerd van de ve​rtrekregeling bij de fiscus. Per persoon incasseerden ze gemiddeld ruim 100.000 euro bruto. Opmerkelijk, want die regeling was helemaal niet voor hen bedoeld.

Hier gaat het over op social media:
De economie floreert maar de koopkracht is gedaald, bij Ajax bieden resultaten uit verleden misschien wél een garantie voor de toekomst en de Verenigde Staten zijn niet onze grootste vriend meer. Dit en meer zie je in Z60.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Iedereen lijkt partij te moeten kiezen over het geweld in Gaza, schrijft Roderick Veelo. Terwijl hij denkt dat er juist vragen gesteld moeten worden.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z