Z First

Vindt TomTom de weg omhoog? | Nederlands design in Milaan | Comey day

17 april 2018 06:21

Merijn Doggen met de speciale tas uit Nederland. Beeld ©

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Als ze ergens kaas hebben gegeten van design, dan is het wel in Milaan. Dus zijn onze collega's van Bright erbij tijdens de jaarlijkse designweek. Daar is onder meer deze bijzondere tas van Nederlandse makelij te zien.

In de VS wordt likkebaardend uitgekeken naar het geruchtmakende boek van James Comey. De voormalig FBI-baas die door Trump de laan uit werd gestuurd schreef zijn frustraties van zich af, naar verluidt op basis van minutieus gemaakte aantekeningen van gesprekken die hij voerde met de president. Trump is er niet echt over te spreken.

Zou de Inspectie Leefomgeving en Transport zijn werk niet eens wat beter moeten doen rond Schiphol? Die vraag staat centraal in een zaak waar de rechtbank Amsterdam vandaag uitspraak over doet. Een omwonende wil dat de inspectie gaat handhaven op overschrijdingen van het maximum aantal vliegbewegingen, maar volgens de controleurs is daar geen wettelijke basis voor.

Het wordt ook weer een lekker dagje voor kwartaalcijfer-liefhebbers. Wij kijken vooral naar TomTom. De navigatiekastjesmaker die steeds minder weet te verdienen met het maken van de traditionele TomToms, worstelt al een poos met het vinden van een nieuw verdienmodel. Ondertussen steken geruchten de kop op dat er gezocht wordt naar een koper.

De kantoorbus waarin je al vóór je op werk bent keihard aan de slag kan voor de baas, wordt vandaag gepresenteerd. De eerste van zijn soort in Nederland wordt op 30 april in gebruik genomen, maar vandaag kun je al zien of het iets voor jou is. O ja: je moet wel ergens tussen Assen en Groningen wonen.

Miniatuurvoorbeeld

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
​​Als je een tweedehands elektrische auto koopt, waar moet je dan op letten? Juist, de accu. Dit moet je weten voor je een milieuvriendelijke bolide van een ander koopt.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
"We moeten onze topmensen behouden", is het meest gehoorde excuus voor het uitdelen van torenhoge beloningen aan ceo's. Maar dat blijkt een onzinargument.

En dit heb je gisteravond misschien gemist:
De vacature voor burgemeester van Amsterdam staat open en hoofdstedelingen mochten hun input geven voor de profielschets. Een greep uit de reacties: "Een vrouw", "Absoluut geen vrouw!", "Een semi-dictator (liefst Jeroen Dijsselbloem)".

Hier gaat het over op social media:
Dotan weet schade nog niet te repareren, millenials bovengemiddeld veel in financiële malaise, babyboomers van Van Lanschot weten wél hoe ze genoeg binnen moeten harken en viral filmpje van meisje wat leert dat jongens vóór gaan qua belonen. Dit en meer zie je in Z60.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. "Mamma, ik hou van je!" Verslaggever Olivia Manders is duidelijk niet helemaal op haar gemak wanneer ze een gigantische drone uittest.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron • RTL Z