Z First

Commotie over afwalwater NAM in Twente, kreeft wordt duur betaald

14 oktober 2016 06:40

Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

Iedereen is tegen de NAM. Nu weer de provincie Overijssel, diverse gemeentes en bezorgde burgers. Wat is het geval? De NAM injecteert vervuild afwalwater in lege gasvelden in Twente. In het water zitten giftige stoffen en daar is grote bezorgdheid over. De zaak dient vandaag bij de rechtbank in Zwolle.

D66 bestaat vandaag precies 50 jaar. De Democraten zien Abraham. De jongehondenclub van vroeger, opgericht in Krasnapolsky, is al een bedaard beestje geworden. Het 50-jarige verjaardagsfeest wordt zelfs gevierd met een fietstocht, maar ook met een jubileumboek van de rijke historie. 

Gaat het Wildersproces eigenlijk wel verder? Geert Wilders wordt vervolgd voor de minder, minder Marokkanen uitspraken. Vandaag besluit de rechter of het echt een proces wordt of dat de verweren van Wilders zo overtuigend zijn dat er helemaal geen proces volgt. Wilders zelf vindt dat hij helemaal niets te zoeken heeft in de rechtszaal.

Het RTL Z Beursspel gaat dit weekeinde weer van start. Duizenden deelnemers spelen fictief met 100.000 euro in de strijd om een volledig verzorgde vakantie naar Ibiza. De inschrijving gaat vanavond om 18:00 uur open. Het spel start maandag om 08:00 uur. Deelname is gratis.

De kreeft wordt duur betaald. Ken je al die hippe Steak & Lobsterbars in de stad waardoor nu ook de gewone man een stukje kreeft kan eten? Die zorgen er juist voor dat kreeft onbetaalbaar is geworden. Wordt het toch weer een luxe voor alleen de rijken. Vanavond in Z Today het curieuze verhaal.

Thumbnail

Deze stukken werden gisteren het meest gedeeld:
Even 75.000 euro cashen...dit ging allemaal mis bij de riante vertrekregeling van de Belastingdienst. De helft van de mensen die vertrekken is zelfs 64-plus. En ons slotstuk: Alle vertrekkers kunnen direct weer worden ingehuurd.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Prettig scheiden van de Britten is geen optie, zegt EU-president Donald Tusk. "Het enige echte alternatief voor een harde Brexit is géén Brexit". Tijdens een speech in Brussel maakte hij gehakt van Britse politici die denken dat de Britten kunnen blijven genieten van de voordelen die Europa biedt.

En dit heb je gisteravond gemist:
De cultuur bij de fiscus is verziekt. Wiebes zit nu in de penarie met een extreem dure vertrekregeling. Kijk onze analyse van een operatie van 718 miloen euro.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. 'Ik vind het niet erg om te sterven, maar het spijt me wel'. Net als Bob Dylan was de Italiaan Dario Fo geen schrijver zoals je die verwacht in het rijtje Nobelprijswinnaars, blikt Maarten Veeger terug in zijn column.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

Bron • RTL Z