Z First

Eerste nieuwe zorgpremie bekend I Nederland grootste importeur smartphones

26 september 2017 06:35

Een dermatoloog controleert met een uv-camera op huidkanker. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke weekend en elke ochtend een update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrieven.

Tegen alle verwachtingen in verlaagt zorgverzekeraar DSW de premie voor volgend jaar. DWS komt traditiegetrouw als eerste naar buiten met de nieuwe premie voor de basisverzekering. Het vormt een goede graadmeter voor de rest van de verzekeraars. De gemoederen om de zorgkosten lopen hoog op. Vandaag stemmen de Eerste en Tweede Kamer over het voorstel om het verplichte eigen risico op 385 euro te houden.

Bootje varen, dealtje sluiten. De crème de la crème onder investeerders en start-ups komt samen op het Angel Island Festival in Amsterdam. Volgens Prins Constantijn van Oranje brengt het festival het beste van de stad samen: boten, dj's, enorm creatieve mensen en een coole groep internationale investeerders en ondernemers. Die business angels zouden hard nodig zijn.

En de grootste smartphone-importeur van de Europese Unie is........Nederland. Vorig jaar voerden we ter waarde van 15 miljard euro aan telefoons in, voornamelijk uit China. Een groot deel daarvan gaat weer naar andere Europese landen, zo staat in Internationaliseringsmonitor van het CBS. We doen het sowieso goed als het gaat om de invoer en uitvoer van hightechproducten waaronder chipmachines van eigen bodem

Oplichting, verduistering en het witwassen van geld. In de Amsterdamse rechtbank vindt een pro-formazitting plaats in een grootschalige beleggingsfraudezaak. De twee hoofdverdachten zouden 8,7 miljoen euro hebben weggesluisd. De FIOD en justitie maken nog altijd jacht op 5 miljoen euro. Gedupeerden werden via allerlei frauduleuze beleggingsfondsen verleid om geld te steken in vakantiewoningen, zonnepanelen of windmolens.

De zelfbenoemde 'grote hervormer van Frankrijk', president Emmanuel Macron, maakt zijn gedetailleerde plannen bekend voor de eurozone. Zo wil hij een onder andere een eurozoneregering met een Europese minister van Financiën, een fiscale unie en meer begrotingsvrijheid voor individuele lidstaten. Een hervormingsplan dat aan alle kanten op verzet stuit. Tegenover de BBC zei hij in mei dat 'als we niets doen dan volgt er een frexit'. 

Miniatuurvoorbeeld

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
HuisjeHuisje is een soort datingapp voor huurhuizen. Met de app kan iedereen zijn eigen huurhuis in de etalage zetten en bij een match kun je wisselen.

Wij vinden dat je dit ook wel moet weten:
Een groot probleem in de visserij is de bijvangst. 'Afdankertjes' als schar en schelvis liggen nu bij Dekamarkt en Plus. Duurzaam en lekker, zeggen de initiatiefnemers.  

En dit heb je gisteravond misschien gemist:
In Athene zijn ze Jeroen Dijsselbloem nog lang niet vergeten. Gisteren was hij er voor het laatst in zijn rol als voorzitter van de Eurogroep en bij sommigen blijkt de wrok nog diep te zitten. Vanmiddag om 16.10 uur op RTL Z het uitgebreide interview van collega Roel Schreinemachers met de demissionaire minister van Financiën. 

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. We vertrouwen niet op de kleine lettertjes, maar accepteren wel cookies. En dat is goed nieuws, stelt columnist Paul van Liempt.

Elke weekend en elke ochtend een update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrieven.

Bron • RTL Z