Z First

50-plussers de straat op voor werk

22 november 2016 06:55

Beeld © iStock

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

Donald Trump zal op zijn eerste dag als president een streep zetten door de Amerikaanse deelname aan handelsverdrag TPP. Trump gaat ook de restricties op het gebruik van fossiele energie, door Obama ingevoerd, schrappen. Dat heeft Trump bekend gemaakt

Gaan de EU-lidstaten (eindelijk) werk maken van hun defensiebeleid? Vandaag debatteert het Europees Parlement over het defensiebudget van de lidstaten en over de mogelijkheid van meer samenwerking om de veiligheid van de unie te waarborgen. Misschien dat het vooruitzicht van president Trump, die de NAVO niet zo hoog heeft zitten, de EU een zetje gaat geven? 

50-plussers gaan de straat op. Nederland telt nogal wat werkloze ouderen. Hoewel dat aantal daalt, wil vakbond FNV dat werkgevers wat meer hun best gaan doen om deze groep aan een baan te helpen. Vandaar dat ze vandaag, symbolisch, een voet tussen de deur zetten bij VNO-NCW. Werkloze ouderen kunnen ook wat creatieve sollicitatietrucs toepassen: zo maakte Ad (57) een ludieke website en ging Marcels (54) Facebook-oproep viral. 

Buitenlandse studenten die na hun studie hier blijven, leveren de schatkist flink wat centen op. Jaarlijks zo'n 1,5 miljard euro om precies te zijn. Ongeveer een kwart van de internationale studenten blijft in Nederland na de studie. Vooral bètastudenten blijven lekker hangen.

Koning Willem-Alexander gaat in gesprek met de LHTB-jongeren ter ere van het 70-jarig bestaan van het COC. Het is een wereldprimeur: Willem-Alexander is de eerste regerende koning die een officieel bezoek brengt aan de LHTB-gemeenschap (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders). Dat de positie van bijvoorbeeld transgenders op de werkvloer nog wel wat beter kan, bleek eerder uit onderzoek van het SCP. Twintig procent van de transgenders krijgt negatieve reacties op het werk.​

Thumbnail

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
De bubbel blaast iets minder snel op. De prijs van bestaande koopwoningen lag in oktober 5,6 procent hoger dan een jaar eerder. Een forse stijging, maar het is de tweede maand op rij dat het iets minder snel omhoog gaat.​

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Toen zijn huisgemaakte biologische soepen niet meer verkochten, doekte ondernemer Michel Jansen zijn bedrijf op en werd callcentermedewerker bij een verzekeraar. In de avonduren werkte hij aan een nieuw plan. Nu is hij soepenkoning. 

En dit heb je gisteravond gemist:
Hij is de man die alles weet van die ongrijpbare kwantumcomputer. De computer die ieder techbedrijf wil hebben. En daarom is er keihard gevochten om professor Leo Kouwenhoven. Microsoft heeft gewonnen.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Hou op met de term 'bezorgde burger' en laat professionals wat vaker aan het woord, adviseert Paul van Liempt aan collega-journalisten.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

Bron • RTL Z