Z First

Heeft de Europese Commissie roet aan haar handen in dieselgate?

29 augustus 2016 06:36

Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie Beeld © EPA

Elke ochtend praat RTL Z je bij over wat op dit moment belangrijk is. Dit speelt vandaag.

Iedere morgen als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Heeft de Europese Commissie roet aan haar handen? Vandaag geeft Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy uitleg over hoever de enquêtecommissie is met het onderzoek naar Volkswagen. De prangende vraag: wat wist de Europese Commissie al van het schandaal, voordat de ellende naar buiten kwam?

Waarom wil het grondpersoneel van KLM nou eigenlijk staken? Wij spraken met drie medewerkers die he-le-maal klaar zijn met de zware (en soms gevaarlijke) werkomstandigheden. Ook bij Easyjet is het hommeles: daar zijn juist de piloten aan het morren.

Vandaag begint de US Open in New York. Eén van de vier belangrijkste tennistoernooien ter wereld. Het gaat uiteraard om het spel, maar zeker ook om de knikkers. Zo heeft de huidige nummer één van de wereld, Novak Djokovic, in zijn loopbaan al meer dan 100 miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar geslagen.

De aftrap, op een schip, van een internationale conferentie over stabiliteit en partnership op de noordpool. Deze wordt georganiseerd door nota bene het Rusland van Vladimir Poetin. Er zijn bijna alleen maar Russen aan boord, maar de route is interessant: langs de noordkant van Rusland. Mocht je straks helemaal bovenlangs kunnen varen omdat er steeds minder poolijs ligt, dan is dat gunstig voor Rotterdam. De vraag is aan wie de bodemschatten, die straks beter winbaar zijn, toebehoren.

Thumbnail

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem op het Binnenhof (c) ANP

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld:

Bedrijven klagen over strenge accountants, maar Dijsselbloem vindt dat ze niet zo moeten mekkeren. Nederlandse bedrijven hebben er volgens hem in het verleden bij boekhoudschandalen soms aan meegewerkt of er zelfs op aangedrongen dat accountants fouten maakten of de verkeerde cijfers presenteerden. Juist daarom zijn de eisen voor accountants nu hoger.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Beleggen kan soms een hel zijn. Deze 37 fondsen leverden je een verlies op van meer dan 10 procent dit jaar. 

En dit heb je dit weekend gemist:
Word je ook gek van al die verschillende apps die je nodig hebt? WhatsApp zet de eerste stap naar de app der apps, die alle andere overbodig maakt. De strijd om de all-in-one app is begonnen.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Eén op de zes studenten krijgt later een baan die nu nog helemaal niet bestaat. Geen punt, je kunt je er prima op voorbereiden.

Bron • RTL Z