Z First

Privégegevens autoverkopers op straat l Eiergate breidt uit l Overbieden de norm

02 september 2017 08:03

Een sierkip in Barneveld. Beeld © ANP

Goedemorgen! Ga lekker het weekend in met de mooiste verhalen en video’s van deze week.

Elke weekend en elke ochtend een update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrieven.

Twintigduizend euro boven de vraagprijs bieden, het wordt steeds normaler. Op die manier ben je er zeker van dat niemand jouw droomhuis voor je neus wegkaapt. Het is geen Randstedelijk probleem. Ook daarbuiten komt het vaker voor en dat levert veel frustratie op bij huizenkopers. 

Maandsalarissen, woonlasten en andere gevoelige privégegevens van 20.000 autokopers kwamen deze week op straat te liggen. Oorzaak was een datalek in de website van kredietverstrekker AutoCash. Pijnlijk, en niet alleen voor het bedrijf. Dit soort gegevens zijn een goudmijn voor criminelen, zegt beveiligingsonderzoeker Sijmen Ruwhof. "Ernstig dus."

Het schandaal rondom de fipronilkippen neemt steeds grotere vormen aan. Zo heeft een aantal bedrijven, ondanks het vervoersverbod tijdens de fipronilcrisis, toch leghennen doorverkocht aan boeren. Een incident, volgens de NVWA. Inmiddels zijn in 22 landen binnen en buiten de EU verontreinigde eieren op de markt gebracht

Je spaarrekening spekken met studiefinanciering. Meer dan de helft van de studenten doet dit. Ze willen het geld gebruiken als buffer voor als ze na hun studie niet gelijk een baan kunnen vinden, of voor het kopen van een huis. En waarom ook niet, want voor een lening van maximaal 1000 euro per maand betalen ze momenteel 0 procent rente

Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra heeft jarenlang gerommeld met de boeken en de accountant en het bestuur om de tuin geleid. De zaak werd aan het licht gebracht door een klokkenluider. Buma zette jarenlang onterecht grote bedragen opzij in de boeken en leveranciers werd gevraagd de rekeningen aan te passen. "Opgeteld was er eind 2015 6 miljoen euro aan potjes waartegen de kosten werden weggeboekt", vertelt topman Wim van Limpt, die schoon schip wil maken

Een ware soap bij frisdrankgigant Refresco, waar de topman zijn hr-directeur intimideerde. En waar de hr-directeur op een evenement loslippig over de Bokito-cultuur bij het bedrijf vertelde. Harde woorden, over en weer, waarop de topman zei: "Ik ga vanaf nu niet meer respectvol met je om. Dat heeft geen zin. Echt geen zin. Je bent kansloos." Intimidatie, zo vond ook het Haags gerechtshof.

Thumbnail

Hier hebben jullie het meest op geklikt:

Handig voor wie op een festival vol modder, natte dixies en andere vuiligheid toch die dure sneakers aan wil: een regenjas voor schoenen. Voor 20 dollar heb je de stevige, opvouwbare hoesjes in huis. Bijkomend voordeel: het neemt minder ruimte in dan een paar kaplaarzen.

Goed nieuws voor tweeverdieners: zij mogen vanaf volgend jaar weer ietsje meer lenen voor hun hypotheek. En daarmee moet een huis kopen voor hen iets makkelijker worden

Startup Returnista maakt het van pakketjes een stuk makkelijker. Naar een afhaalpunt fietsen met die schoenen die toch niet passen, hoeft niet meer.  Een bezorger van Sandd komt het pakketje, binnen het opgegeven tijdslot, thuis bij je ophalen

En deze video's zijn de moeite waard om te kijken:

Zien en gezien worden op botenshow Hiswa. Wij lieten ons rondleiden op het duurste model: de Princess S60 van 1,8 miljoen euro.

Er is één manier om Nederland schoner, stiller en socialer te maken, betoogt energie-onderzoeker Remco de Boer. En dat is: weg met de schooters en brommers.

Het gaat goed in de Eurozone. Consumenten geven weer geld uit. En ondernemers zijn vol vertrouwen (al valt dat in Nederland nog een beetje tegen) De vraag is alleen: hoe lang gaat dit feestje duren?  

Hier hebben wij het meest om gelachen:

Twintigduizend euro schade aan je Maserati is natuurlijk balen. Een vrouw stuurde daarom een schadeformulier op naar verzekeraar Achmea, die erachter kwam dat ze de boel probeerde op te lichten. De rechter moest er aan te pas komen en die oordeelde: 100 uur taakstraf, want van een aanrijding bleek geen sprake.  

Fijn weekend!

p.s. Tekst vertalen? Techbedrijf DeepL ​heeft een betere dienst ontwikkeld dan Google Translate, zeggen ze zelf. 

Elke weekende en elke ochtend een update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrieven.

Bron • RTL Z