Z First

Galaxy Note 7 ontplofte door onjuiste batterij

23 januari 2017 06:32

Samsung-president Koh Dong-Jin legt uit wat er mis ging met de batterij van de Galaxy Note 7. Beeld © EPA

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

Het waren te kleine of juist te grote batterijen die zorgden voor explosiegevaar in de Samsung Galaxy Note 7. Fabrikant Samsung bevestigde vannacht eerdere berichten dat batterijen niet pasten in de behuizing van het toestel. De telefoon, die het vlaggenschip van Samsung moest worden, draaide uit op een gigantische mislukking. Alle apparaten werden uit de handel gehaald wegens ontploffingsgevaar.

Hoe doet Philips Lighting het op eigen benen? Vanochtend komt de spin-off van Philips voor het eerst met eigen jaarcijfers. De verwachting is dat de lichtdivisie niet bijster goed draait: analisten gaan ervan uit dat de omzet met bijna 2,5 procent is gedaald.

Welk bedrijf creëert de meeste nieuwe banen? Vanavond om half 7 presenteren de Erasmus Universiteit en NLGroeit de lijst van 250 snelstgroeiende bedrijven. Leuk extraatje voor de aanwezigen: koningin Máxima mag het bal openen.

Poging twee: vandaag is er weer een rechtszaak over het opnieuw vastzetten van Volkert van der G.. Het OM wil dat Volkert weer de cel in gaat omdat hij zich niet aan de voorwaarden gehouden zou hebben voor zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling. Vorige week stond de zaak ook al op de planning, maar toen kwam de moordenaar van Pim Fortuyn niet opdagen, volgens zijn advocaat strandde hij in het OV vanwege de stroomstoring.

Thumbnail

Paul van Liempt interviewt advocaat Theo Hiddema, die de Tweede Kamer in wil.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Wat bepaalt nu eigenlijk hoe waardevast je auto is en valt er nog te onderhandelen over de prijs? Tweedehands auto kopen? Hier moet je op letten.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Er is een recordaantal banen in Nederland: bijna 8,5 miljoen. Goed nieuws zou je zeggen, maar er zijn steeds meer Nederlanders met een flexbaan of die als zzp'er aan de slag gaan. Daar zitten ook nadelen aan.

En dit heb je dit weekend gemist:
Voor Duitse jongeren die geen flauw idee hebben wat ze later moeten worden is er nu de What'sMeBot. Je krijgt via WhatsApp acht vragen en je krijgt vervolgens te zien welke opleiding voor jou het meest geschikt is. Het advies kan je trouwens enorm verbazen.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. in de peilingen staat de PVV bovenaan, maar de kans is groot dat Wilders op 15 maart het groenste kabinet ooit in het zadel helpt, zegt Henri Bontenbal.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

Bron • RTL Z