Weer

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Vandaag

Het blijft maar door zomeren in ons land! Vandaag kan het zelfs tropisch warm worden. Ook de rest van de week blijft het hoogzomer met hooguit een enkele bui.Vanmiddag schijnt de zon uitbundig, al kunnen er vooral in het binnenland een aantal vriendelijke stapelwolken ontstaan. De maximumtemperaturen lopen uiteen van een graad of 26 op de Wadden tot 32 graden in het oosten en zuidoosten. De wind draait naar het noordoosten en is zwak tot matig. Langs de westkust draait de wind in de loop van de dag naar zee, waardoor het daar iets minder heet wordt.Vanavond en de komende nacht is het in een groot deel van het land opnieuw helder. Alleen in het westen en zuiden trekken af en toe wat wolken over. Heel lokaal valt er een drupje regen uit de bewolking. De temperatuur daalt naar 13 graden in het noordoosten en 17 graden in Zeeland. De wind waait in het noorden en oosten zwak tot matig uit het oosten, elders staat een zuidwestenwind.Morgen begint de dag op de meeste plaatsen met veel zon. Later trekken er wat meer wolken over die vooral in de oostelijke helft van het land uit kunnen groeien tot een lokale regen- of onweersbui. De middagtemperaturen lopen uiteen van 22 graden in het Zeeuwse kustgebied tot 29 graden in het oosten. De wind draait naar het westen en neemt toe tot matig.De dagen daarna is het zonnig, droog en warm met maxima tussen 23 en 27 graden. Pas op vrijdag of zaterdag kunnen er weer een aantal buien vallen. De droogte houdt dus voorlopig nog wel even aan. Bent de komende dagen op zomervakantie in Europa? Bekijk dan ons vakantieweerbericht.

Komende 4 dagen

Perioden met zon en warm, later op vrijdag en op zaterdag kans op enkele buien. In het weekeinde mogelijk tijdelijk minder warm.

Komende 5-8 dagen

Toenemende kans op een warm tot zeer warm weertype, de kans op een enkele regen- of onweersbui bedraagt 10-20%.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl