Weer

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Vandaag

Aan het wisselvallige weerbeeld komt voorlopig nog geen einde. Dat betekent echter niet, dat het alleen maar regent. Er zijn zeker ook langere droge perioden.Vanochtend is het eerst nog bewolkt en plaatselijk valt er wat lichte (mot)regen. In de loop van de ochtend trekt het regengebied naar het oosten weg. In het noorden kan echter een enkele bui vallen.Vanmiddag komt de zon af en toe tevoorschijn en op een enkele bui in het noorden na blijft het droog. De temperatuur loopt op naar maximaal 21 tot 22 graden. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer toenemend tot krachtig, windkracht 6.Vanavond en de komende nacht zijn met name de kustprovincies gevoelig voor enkele buien. In Noord-Holland, Friesland en Groningen kunnen de buien bovendien van onweer en windstoten vergezeld gaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 12 graden in het binnenland tot 16 graden aan de kust. De wind is zuid tot zuidwest en zwak tot matig, aan de kust waait een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.Vrijdag schijnt de zon nu en dan, maar er vallen ook buien. Aanvankelijk is dat vooral in het noordwesten het geval: in de middag eveneens in het binnenland. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 20 en er waait een matige, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. Later op de middag komt er langs de kust een harde wind te staan.In het weekeinde blijf het wisselvallig weer met vooral op zondag kans op vrij veel regen. De middagtemperaturen komen rond normaal uit, maar zondag in het zuidoosten wellicht temperasturen rond 25 graden.

Komende 4 dagen

Wisselvallig met af en toe zon, maar soms ook regen of een bui, vooral op zondag. De temperaturen liggen veelal rond normaal, in het zuidoosten vanaf zondag mogelijk ook zomerse temperaturen.

Komende 5-8 dagen

Vrij grote kans (ca. 70%) op een wisselvallige weertype met temperaturen rond of beneden normaal. Daarnaast is er een kleine kans (ca. 30%) op een warmer weertype.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl