Weer

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Vandaag

Met een oostenwind wordt de komende dagen warme lucht naar ons land gevoerd. Komend weekend gaat de temperatuur zelfs verder omhoog! Helemaal droog blijft het overigens niet, want vooral het zuiden van het land moet de komende dagen rekening houden met een regen-, of onweersbui. Vannacht zijn er opklaringen en kan vooral in het zuiden een mistbank ontstaan. Er staat maar weinig wind en het koelt af naar een graad of 13.Woensdag is het in de noordelijke helft van het land droog, met daarbij zonnige perioden. In het zuiden is het minder zonnig en daarnaast kan lokaal een bui vallen. Het blijft zomers warm, met maxima die uiteenlopen van 21 graden aan zee, 24 in het binnenland tot 26 graden in het oosten. Er waait een matige en aan zee soms vrij krachtige noordoostenwind.De dagen daarna zijn er zonnige perioden en bestaat er in het zuiden dagelijks kans op een regen-, of onweersbui. Vrijdag worden in het hele land enkele (onweers)buien verwacht. In de middag ligt de temperatuur rond 24 graden. In het weekend is het zonnig, droog en wordt het nog warmer. Regionaal kan het zelfs 30 graden worden, ofwel tropisch warm!

Komende 4 dagen

Zonnige perioden, temperaturen ruim boven normaal en tot het weekeinde vooral in het zuiden kans op een regen- en onweersbui. In het noorden blijft het op de meeste dagen overwegend droog.

Komende 5-8 dagen

De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk af tot 60%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond normaal geleidelijk toeneemt tot 40%. De neerslagkansen blijven gering met 20-30%.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl