Weer

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Vandaag

Ons land bevindt zich vandaag en tijdens het weekeinde in relatief koude en onstabiele lucht. Daarin komen gebieden met soms winterse neerslag tot ontwikkeling en in de nacht is er kans op plaatselijk lichte vorst.Vanochtend is het vooral in het noordoosten aanvankelijk glad door bevriezing van natte weggedeelten. Voor de rest draait het om buien met soms een winters karakter en tevens onweer. Toch komt hier en daar ook de zon er even aan te pas en zeker in vergelijking staat er amper wind meer.Vanmiddag neemt de kans op winterse buien eerder toe dan af. Bovendien kan het vooral later op de middag tijdens en na buien lokaal glad zijn. De middagtemperatuur schommelt rond 5 graden: in winterse neerslag koelt het lokaal af naar 1 graad. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten. Aan de kust is de windsterkte vrij krachtig.Vanavond en de komende nacht beperken de buien zich hoofdzakelijk tot het noorden en oosten van het land. Plaatselijk kan het wit worden. Elders zien we een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Het kwik zakt in het binnenland in opklaringen tot iets onder nul. Aan de kust wordt het niet kouder dan een graad of 3. Er waait een matige, langs de kust en op het IJsselmeer een vrij krachtige, soms krachtige zuidwestenwind.Zaterdag kan er in het noorden nog een winterse bui vallen. In de rest van het land overheersen de wolkenvelden. In de zuidelijke regio’s neemt daarbij de kans op regen en natte sneeuw toe. Tijdens de middag kan het gehele zuiden met neerslag te maken krijgen. In de hogere delen van Limburg kan dan zowaar een sneeuwdek ontstaan. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 4. In streken waar sneeuw valt koelt het af tot iets boven nul. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten: later draaiend naar het noordwesten.Zondag blijft het vrij koud weer met kans op enkele winterse buien, maar ook wat zonneschijn. Vanaf maandag voltrekt zich een sterke verzachting. De temperatuur komt met name midden volgende week in de dubbele cijfers. Verder is het meest bewolkt met soms wat regen.

Komende 4 dagen

Maandag overgang naar een (zeer) zacht weertype met af en toe regen of enkele buien.

Komende 5-8 dagen

Grote kans (rond 70%) op een zacht weertype met weinig of geen neerslag. Ongeveer 30% kans op overgang naar een droog en kouder weertype.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl