Weer

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Vandaag

De komende dagen verlopen droog en warm. Eerst trekken wolkenvelden over het land, later deze week straalt de zon volop! Let op met de zonkracht en ook de pollendruk (hooikoortsklachten!) is hoog.Vanmiddag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden. In het noorden en oosten is de meeste bewolking aanwezig en in het zuidwesten is de meeste zon. Het wordt 18 graden aan de kust tot 24 graden in het zuidoosten van het land bij een matige noordwestenwind.Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Vannacht kan landinwaarts een mistbank ontstaan. Het koelt niet verder af dan 11 graden en er staat maar weinig wind.Hemelvaartsdag verloopt droog en vrij zonnig. In het noorden en oosten komt wat meer bewolking. Het wordt 20 graden op de stranden tot 25 graden in het zuiden van het land. De noordenwind waait zwakke tot matig.De dagen daarna is het zonnig en wordt het een stuk warmer! Op zaterdag wordt het 26 graden op de Wadden tot zelfs lokaal 30 graden in het zuiden. Op zondag wordt het gemiddeld 26 graden. Er zijn zonnige perioden, maar het is broeierig. In de loop van de dag kan daardoor een lokale (onweers)bui ontstaan.

Komende 4 dagen

Droog en warm tot zeer warm. In de loop van maandag kans op onweersbuien. Daarna iedere dag circa 50% kans op regen, maar nog steeds temperaturen boven normaal.

Komende 5-8 dagen

De kans op maxima boven normaal neemt af naar circa 30%, de kansen op regen blijven ongeveer 50%.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl