RTL Z Beursspel

Soleil Elias wint opnieuw de individuele studentencompetitie

20 december 2019 18:05

Soleil Elias ontvangt prijs van RTL Z Beursspel Beeld ©

Niet alleen de groepscompetitie had een spannende finale ook in de individuele studentencompetitie werd op de laatste dag peentjes gezweten. De uitkomst is opmerkelijk, wederom won Totum oftewel Soleil Elias van de HAN. Ze vertelt over hoe het haar dit keer is vergaan.

In het begin ging het niet zo lekker. Ze heeft zelfs een lange periode onderaan gestaan. "Ik heb toen een aantal sprinters short op de AEX genomen met met de hefboom 233. Ik kwam er later achter dat dat best hoog is."  En ineens schoot ze omhoog van -60% naar +20. "Al mijn andere kandidaten die beleven redelijk gelijk, Ik schommelde echt enorm."

Dat betekende dat ze een bedreiging werd voor de top. Op nummer een stond op dat moment Buy High Sell 2 Low, achter die naam ging Koen, een vriend van haar, schuil. "We appten dagelijks over de competitie. Hij volgde mij eerst  enorm. Dus als ik iets kocht dan deed hij dat ook. Ik besefte dat ik iets voor mezelf moest hebben, wilde ik winnen." 

 

Eindstand Beeld © RTL Z

Ring

"De laatste dag was erg spannend. Telkens als ik weer op de tweede plaats stond moest ik weer risico nemen om over hem heen te komen." Alles veranderde toen de beurs sloot. "Ja dan gebeurt er weinig meer." En op het laatste moment deed Koen een aanschaf die slecht uitpakte waardoor hij naar de derde plaats zakte. "Ik had toen het gevoel dat Koen de handdoek in de ring had gegooid."

In de lente won Soleil ook de individuele competitie, is het nu niet tijd voor het echte werk? "Beleggen doe je met geld dat je over hebt. Ik ben nog steeds student en heb geen cent over elke maand." 

Geleerd

Soleil heeft veel geleerd van het Beursspel avontuur, "Hierdoor ben ik wel gaan letten op de beurs en het nieuws. Als Trump weer iets twittert of het gaat weer eens over de Brexit, dan zie alles op de beurs veranderen." Het volgen van het nieuws bracht haar zo inspiratie voor beleggingen. En dankzij het Beursspel kon zij ook risicovolle producten als Sprinters uitproberen. "Je moet wel als je wilt winnen, maar in mijn echte leven zal ik dat niet zo snel doen."