RTL Z Beursspel

Koploper Duitenberg belegt met wiskundige benadering

13 december 2019 12:08

Beeld ©

Het RTL Z Beursspel heeft een bijzondere studenten- en scholierencompetitie. Op verschillende onderwijsinstellingen spelen studenten en leerlingen mee. Deze week gaan we langs bij de koploper binnen de competitie: de studentenbeleggers van Duitenberg in Enschede.

Duitenberg is de beleggingsstudieclub van de Universiteit Twente. "Ons hoofddoel is ons eigen geld beleggen en ons verdiepen in de wereld van financiën en beleggen", vertelt voorzitter Karol Fels.

Bekijk hier met welke strategie de studenten het Beursspel spelen.

Wiskundige benadering

Het is niet de eerste keer dat Duitenberg het goed doet in de competitie. Vorig jaar wonnen ze van andere studentenbeleggers. Dat komt misschien wel doordat de club veel leden heeft met een technische achtergrond. "We hanteren daarom een wiskundige benadering", legt Karol uit. "Hiermee kunnen we de aandelen preciezer analyseren."

En één keer in de week buigen de studenten zich over het RTL Z Beursspel. "Eén iemand houdt de portefeuille bij", legt Nick Richter uit. "Die persoon neemt dan contact op met de anderen als er iets mis gaat."

Whisky en sigarenavondjes

De club is niet alleen geïnteresseerd in beleggen. "We organiseren ook whisky- en sigarenavondjes en pokertoernooien. Maar we komen vooral  samen om over financiën te praten", vertelt Karol.

Wat de studenten vooral hebben geleerd is dat het snel kan gaan met je belegging. "Soms gaat hij ineens van plus 8 procent naar min 8 procent", vertelt Nick.

Het RTL Z Beursspel loop nog tot vrijdag 22:00 uur. Dan weten we of Duitenberg er ook deze keer weer met de winst vandoor gaat.

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York.

Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl Deelname is gratis. 

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters. 

Bron • RTL Z