RTL Z Beursspel

Beleggen nog teveel een 'man's world'

10 december 2019 14:29

Beeld ©

Het RTL Z Beursspel heeft een bijzondere studenten- en scholierencompetitie. Op verschillende onderwijsinstellingen spelen studenten en leerlingen mee. Over het algemeen zitten er weinig vrouwen in de beleggingsclubs, gelukkig is dat bij de studentenbeleggers van BvvK in Utrecht anders.

BvvK is onderdeel van de universiteit Utrecht en telt 28 leden. Slechts vier daarvan zijn vrouw, maar toch zijn Lotte Kuijk en Marla Broekhoven tevreden met dit aantal. "Dat is nog best wel goed."

Vrouwen in de minderheid

Dat dit aantal als ‘best wel goed’ wordt gezien heeft natuurlijk te maken met de afwezigheid van vrouwen bij de meeste beleggingsverenigingen. "De beleggingswereld is best wel wiskundig", vertelt Marla Broekhoven. "Ik vind dat zelf super leuk en ik vind het fijn om met cijfers bezig te zijn de hele dag. Misschien dat veel andere vrouwen dat niet leuk vinden."

Ook Lotte vindt cijfers super interessant. "Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat iemand anders dat niet interessant vindt." Ze wil dan ook vooral alle meiden oproepen om te gaan beleggen. "Laat je stoppen omdat het een man's world is."

Pitch Scorpio Tankers

Bij BvvK wordt in goed overleg belegd. Iedere keer wordt een aandeel gepitcht en vandaag zijn Lotte en Marla aan de beurt. Voor hun allereerste beleggingspitch gingen ze aan de slag met Scorpio Tankers. "We hebben gezien dat dit een markt is waar we nu in moeten investeren omdat nu de aandelen heel erg goedkoop zijn."

De studenten hebben een duidelijk plan. "Wij gaan voorstellen om zeven stocks te kopen." Toch verwachten ze op de korte termijn niet heel veel winst. "Het is vooral een lange termijn investering, omdat dit bedrijf investeert in duurzaamheid en dat gaat de aankomende jaren alleen maar beter worden."

Gelukkig zijn ook de mede-studenten enthousiast en stemt het merendeel voor.

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York.

Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl Deelname is gratis. 

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters. 

Bron • RTL Z