RTL Z Beursspel

Beursspel studentenstrijd blijft spannend tot het eind

04 december 2019 18:03

Studenten van B&R Eindhoven Beeld © RTL Z

Al een aantal weken strijden studenten in het hele land om de hoofdprijs in het RTL Z Beursspel. De speciale studentencompetitie liet de afgelopen weken een grillig verloop zien. Weinig kandidaten wisten een toppositie lang vast te houden. Het blijft dus spannend tot vrijdag de 13e, wie er met de prijs vandoor gaat. Met nog een ruime week te gaan maken we de tussenstand op.

Op verschillende HBO's, universiteiten en zelfs een tweetal middelbare scholen wordt er actief belegd. In kantines, klaslokalen en op studentenkamers wordt hard nagedacht of Adyen, Tesla of Vodafone de winst gaan brengen.

En het luistert allemaal nauw, een slechte beslissing en je winst lijkt te verdampen. De afgelopen weken is de top drie van de groepscompetitie meerdere malen gewisseld. 

Tussenstand

Keer het Tij

Op dit moment staan twee teams van de Haagsche Hoogeschool onderaan. Onlangs hoorden we van Orbita HHS dat ze zich beseffen dat ze het niet zo goed doen, maar dat ze wel veel van Het Beursspel leren. Ze willen graag het spel de rest van het jaar blijven doen.

Op de twaalfde plaats treffen we de Enschedese studentenvereniging Duitenberg aan. Ze waren de winnaars van twee seizoenen geleden en stonden vorige week nog op de tweede plaats. Het kan dus verkeren. Wie weet kunnen zij het tij nog keren.  

Achterstand

Deze week op de elfde plaats BVVK een trouwe speler van het spel met 94.000 euro. En opmerkelijk de twee middelbare schoolklassen doen het niet slecht. Zo staat het Weespse Vechtstede College op plaats tien.

Vervolgens de twee teams van B&R Eindhoven vol met enthousiaste spelers. Ook zij stonden een week of twee geleden nog op een hogere plaats. Het is nog negen dagen wie weet kunnen zij de achterstand nog inhalen.    

Tussenstand

Veel geblaat weinig wol

Op de zesde en zevende plaats twee HBO teams: De InHolland Try Hards en RTLHZ van de Hogeschool Zeeland. Dan volgt de vijfde plaats een onverdiende hoge placering voor De Zilveren Rijder.

Dit team van de Nyenrode Bussiness University had de mond vol over professioneel beleggen, winnen en gezonde competitie toen we ze bezochten. Maar tot op heden hebben ze nog geen euro belegd. Een kwestie van veel bla bla en weinig wol. 

Weg naar de Top

In tegenstelling tot de Zilveren Rijder werkt het team B&R Beurs van de Erasmus Universiteit keihard. Zo stonden ze aan het begin van de strijd een paar weken geleden nog bovenaan. Ze zakten al snel weg naar de onderste regionen maar hebben de afgelopen week de weg naar de top weer gevonden. Wie weet gaan zij met de eer strijken.

Op de derde plaats de Havo 4 klas van mevrouw Heijnen. Het is bijzonder dat een team van middelbare scholieren op dit moment op de derde plaats staan met 1 procent winst.  

Bull & Bear

En dan de twee toppers van dit moment. Het Leidse PURSANG19 was wekenlang een middenmoter maar wist de afgelopen week zijn kansen te verzilveren met een winst van 3 procent. Nu liggen de nummers 2 tot en met 5 erg dicht bij elkaar dus het is nog maar de vraag of ze deze hoge positie weten te behouden.

Ver bovenaan met een winst van 23 procent staat al een paar weken Bull& Bear van de Bussiness School Rotterdam. De studenten volgen het vak beleggen en letten blijkbaar erg goed op.

Maar ja niets is zeker. Een foute investering en de wereld kan er helemaal anders uit zien. De vraag blijft dus wie gaat er winnen volgende week? Wie gaat er naar de Beurs en geniet van die meter bier? We weten het 13 december.