RTL Z Beursspel

Studentenbelegger B&R Beurs pitcht Waste Management

02 december 2019 18:33

Beeld ©

Het RTL Z Beursspel heeft een bijzondere studenten- en scholierencompetitie. Op verschillende onderwijsinstellingen spelen studenten en leerlingen mee. Deze week gingen we langs bij de studentenbeleggers van B&R Beurs in Eindhoven.

B&R Beurs is de beleggingsvereniging van de Technische Universiteit Eindhoven. De studenten spelen mee met het beursspel en vertellen wat hun tactiek is.

Bekijk het hier.

Pitch

Beleggen met een grote groep is leuk, maar je moet het natuurlijk wel met elkaar eens worden. Om te beslissen waar ze in willen beleggen, worden aandelen gepitcht. Deze week is Frits aan de beurt die het bedrijf Waste Management uitlicht. "Dit is het grootste afvalverwerkingsbedrijf van Noord-Amerika. Het bedrijf heeft meer dan 21 miljoen klanten", vertelt hij.

Hij concludeert dat het bedrijf een slimme en veilige investering is en dat hij het graag wil aankopen. De groep is het daarmee eens, bijna iedereen stemt voor.

Zelf beleggen

Veel van de studenten beleggen ook individueel met hun eigen geld. "Ik heb zelfvertrouwen gekregen en weet nu dat ik de goede bedrijven uit kan kiezen", vertelt Sascha. "Dus ik durf nu zelf te kopen en te verkopen."  

Naast de serieuze vergaderingen organiseert de vereniging ook activiteiten buiten de universiteit. "Vanavond hebben we een pubquiz om de kennis van onze leden op de proef te stellen", vertelt Gerard.

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York.

Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl Deelname is gratis. 

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters. 

Bron • RTL Z