RTL Z Beursspel

Studenten HU pikken graantje mee van de beweging in Beursspel

Janneke Willemse • 26 november 2019 12:04 @jannekewillemse

Beeld ©

Het RTL Z Beursspel heeft een bijzondere studenten- en scholierencompetitie. Op verschillende onderwijsinstellingen spelen studenten en leerlingen mee. Deze week gingen we langs bij de Hogeschool Utrecht waar studenten hun tactiek deelden.

Als onderdeel van de minor beleggen speelt student Thomas Wessels mee met het Beursspel. Vier andere studenten handelen in een groepje en leggen uit wat daar de voordelen van zijn.

Bekijk het hier.

Portefeuille

De groep heeft aandelen van Tesla gekocht. "Ook zitten we met een aantal sprinters in ASML", vertelt Giovanni Hageman. De studenten zijn ook short gegaan op de AEX. "We verwachten dat de AEX gaat dalen, want hij zit nu op een all time high", licht Cornel van Bergen en Henegouwen toe.

De studenten denken goed na over de aankopen die ze doen. "Onze tactiek is vooral om te kijken naar aandelen die het in de toekomst goed gaan doen, zoals Tesla", vertelt Cornel. Giovanni vult aan: "We proberen ondergewaardeerde bedrijven er tussen uit te pikken op basis van fundamentele analyse".

Thomas handelt alleen. "Op dit moment zit er een sprinter long op de AEX in mijn portfolio." Zijn strategie is om te beleggen in volatiele aandelen. "Dan probeer ik laag te kopen en hoog te verkopen om zo een graantje mee te pikken van de beweging", legt hij uit.   

Beter samen of alleen?

Handelen in een groepje is fijn, want je kunt altijd overleggen. Toch zijn de studenten het niet altijd met elkaar heen. "Wel is er heel veel ruimte voor discussie", vertelt Giovanni.

Thomas handelt liever zelfstandig. "Ik beleg op basis van technische analyse, dat vereist dat ik heel snel handel. Met een groepje moet je altijd overleggen. Een berichtje sturen kost soms vijf minuten. Dat klinkt kort, maar dan kan er al een hoop gebeurd zijn op de beurs."

 

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York.

Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl Deelname is gratis. 

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters. 

Bron • RTL Z