RTL Z Beursspel

Op de Business School leren ze van het Beursspel

11 november 2019 10:05

Stefan Hassels Monning geeft les Beeld © RTL Z

Het RTL Z Beursspel heeft een bijzondere studenten- en scholierencompetitie. Op verschillende onderwijsinstellingen spelen studenten en leerlingen mee, ze gaan voor een speciale studentenprijs.

Op de Business School van de Hogeschool Rotterdam wordt dankbaar gebruik gemaakt van het RTL Z Beursspel. Docent Stefan Hassels Monning geeft les over beleggen en vertelt dat het spel een ideale kans is om alles te leren over aandelen.Niet alleen wat er allemaal te koop is, maar ook om hun discipline en geduld te testen.  

Stijgen en Dalen

De studenten zijn erg geïnteresseerd. Zo vertelt Marjolein dat ze zich wil verdiepen in marktschommelingen. "Bedrijven kunnen heel erg groeien en dan weer dalen." Ze kan leren daar haar voordeel mee te doen.

Sommige studenten zijn al bezig met beleggen of experimenteren met crypto valuta. Dat was niet altijd een succes. Zo heeft Ruben al wat aandelen maar ook aardig wat geld verloren. In het Beursspel kan hij zorgeloos experimenteren. Alhoewel hij wel wil winnen dus zal hij risico's moeten nemen.  

 

Bitcoin

Daarnaast hebben veel studenten een grote interesse in bitcoins. Sidney vertelt dat hij er een aantal kocht en de volatiliteit heel spannend vindt. Nu gaat Sidney met het Beursspel alles over aandelen leren.

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York. Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl Deelname is gratis. 

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters. 

Bron • RTL Z