Van onze partner ING Sprinters

Les 8 - Hoe bepaal je welke Sprinter het best bij jou past?

Janneke Willemse • 27 augustus 2019 15:20 @jannekewillemse

Sander van Baren Beeld © RTL Z

In het RTL Z Beursspel kunnen deelnemers kennis maken met Sprinters, een hefboomproduct van ING. Maar hoe werken deze Sprinters precies? In tien lessen vertellen presentatrice Janneke Willemse en Hoofd Sprinters bij ING Sander van Baren je alles over beleggen met een hefboom. Deze week praten ze over hoe te bepalen welke Sprinter het best bij jou past

Je wil graag een Sprinter kopen; hoe beslis je wat de beste is? Het begint altijd met een idee in welke aandelen, index of valuta je wilt investeren. Dan moet je beslissen ga je Long of Short. Verwacht je een stijging dan een Long bij een daling dan een Short. Om te bepalen of iets gaat zakken of stijgen moet je informatie zoeken. Je kunt te rade gaan op allerlei online beleggersfora of in kranten. Daarnaast heeft de ING-Sprinterswebpagina veel duidelijke analyses en dagelijkse verhalen over de economie.  Je vindt er ook alle Sprinters met de onderliggende waarde. Daar kun je makkelijk een keuze maken.

Aantrekkelijk: Hoge Hefboom?

Vervolgens moet je bedenken welke Sprinter je wilt, met welke hefboom en stop-loss niveau. Een Sprinter met een hoog stop-loss niveau en een hoge hefboom heeft vaak een lage koers en dus een gunstige prijs. Het ziet er in eerste instantie erg aantrekkelijk uit maar, let op, het risico is ook hoger. Sander van Baren’s tip is om te bedenken welk niveau van het aandeel gaan we niet meer zien de komende tijd. Nou als je daar onder gaat zitten, dan heb je ook een buffer voor als het aandeel zakt.

Spreid je Investering

Dan moet je ook nog bedenken of je een gewone of een Sprinter Best wilt. Daghandelaren en investeerders voor de korte termijn kiezen veelal voor het laatste. Met name omdat ze goedkoper zijn en de eigen inleg laag is. En lange termijn beleggers nemen de Sprinter met de lagere hefboom, het risico is hier minder. Van Baren voegt hier aan toe dat je verstandig moet zijn in je beleggingen en dus  goed moet spreiden.   

Het RTL Z Beursspel 

Wil je zelf aan de slag met Sprinters, maar eerst nog even oefenen? Speel dan het RTL Z Beursspel. Hier kun je met fictief geld beleggen in onder meer aandelen, indexen en Sprinters. In het najaar start er een nieuwe competitie en maak je weer kans op prachtige prijzen.

Meer informatie over Sprinters vind je op de website van ING.

Het RTL Z Beursspel en de Sprinterlessen zijn een samenwerking met ING Sprinters.

Bron • RTL Z