Van onze partner Robeco

Robeco

Duurzaam investeren en duurzaam beleggen, het loont

16 oktober 2017 11:46

Duurzaam investeren en duurzaam beleggen, het loont

Duurzaam investeren kan allerlei vormen aannemen: van woningisolatie en het installeren van zonnepanelen tot beleggen in een duurzaam beleggingsfonds.

Er komt steeds meer keuze voor wie wil bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd zijn geld op een verstandige wijze wil investeren. Wie dichtbij huis wil blijven, kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld zijn woning beter te isoleren of om zonnepanelen te installeren. De duurzame winst is dat energieleveranciers dan iets minder elektriciteit hoeven te leveren. Die stroom is namelijk nog lang niet altijd groen: volgens het CBS waren hernieuwbare bronnen in 2016 goed voor slechts 5,9% van het energieverbruik in Nederland.

De financiële winst van woningisolatie en zonnepanelen is dat je energierekening lager uitpakt.

Duurzaam beleggen loont

Je kunt met je geld ook bijdragen aan een meer duurzame maatschappij zonder het uit te geven. Duurzaam investeren is namelijk niet alleen iets voor idealisten. Beleggen in bedrijven die duurzaamheid serieus nemen, loont. Onderzoeken hebben aangetoond dat deze ondernemingen een gezonder toekomstperspectief hebben en ook langer blijven bestaan dan bedrijven die daar minder of niet op letten. De duurzame resultaten van een onderneming beïnvloeden de financiële resultaten positief. En het rendement van duurzame beleggingen hoeft zeker niet onder te doen voor dat van andere beleggingen, zo blijkt.

Slimme energie, slimme materialen en oplossingen voor waterschaarste


Als je voldoende financiële buffer hebt voor onverwachte tegenslagen en bereid bent om risico te lopen met je vermogen, is het een alternatief om geld dat je voor langere tijd kunt missen te investeren in een duurzaam beleggingsfonds. Bij Robeco betekent duurzaam beleggen investeren in slimme energie, slimme materialen of oplossingen voor waterschaarste. Kijk ook wat de duurzame fondsen van Robeco jou hadden opgeleverd.

Belangrijke informatie:
Robeco Institutional Asset Management B.V. heeft een vergunning als beheerder van ICBE’s en ABI’s van de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam.

Bron: Robeco

Gerelateerde artikelen

Robeco

Meer Robeco