Van onze partner Robeco

Robeco

Beleggende millennials zijn positief over hun financiële toekomst

22 augustus 2017 12:50

Beleggende millennials zijn positief over hun financiële toekomst
Beeld © Getty Images

Uit onderzoek van Robeco onder beleggende millennials (geboren tussen 1980 en 1998) blijkt dat 91 procent van deze groep positief is over hun financiële toekomst. Als er zorgen zijn, dan gaan die vooral over de het pensioen of over de aankoop van een woning. Ben je tussen de 18 en de 39? Lees dan hieronder hoe jouw leeftijdsgenoten denken over zaken rondom beleggen.

Behoefte aan informatie voor starters

Gevraagd naar welke financiële onderwerpen zij interessant vinden, geeft driekwart van de jongere beleggers aan behoefte te hebben aan informatie over beginnen met beleggen. Ook thema’s als duurzaam beleggen, risicobeheersing van hun beleggingen en pensioenopbouw scoren hoog. 

Hoewel de door Robeco ondervraagde millennials allemaal al wel beleggen, voelt niet iedereen zich hier even vertrouwd mee: 81 procent geeft aan gemiddeld tot zeer vertrouwd te zijn met beleggen. 

Uitbesteden of niet?

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat hoe vertrouwder men zich voelt met beleggen, des te eerder men ervoor kiest om zelf beleggingsbeslissingen te nemen. 

Driekwart van de ondervraagde millennials geeft aan, dat ze eenvoud bij beleggen belangrijk vinden en 20 procent wil het beleggen het liefst helemaal uitbesteden. 33 procent wil het heft in eigen handen houden en graag zelf alle beleggingsbeslissingen nemen.

Voor welk doel beleggen millennials?

Opvallend is dat ruim driekwart van de ondervraagden eigenlijk geen concreet doel heeft waarvoor zij beleggen. Specifieke doelen die wel genoemd worden zijn o.a. beleggen voor de studie van een kind, huis kopen en studieschuld aflossen. Maar slechts 1 tot 5 procent van de respondenten kiest deze doelen.

Maandelijks een vast bedrag

Het is verstandig om iedere maand een vast bedrag of een vast percentage van je inkomen te beleggen. Een groot deel van de jongere klanten bij Robeco  - 70 procent -  belegt maandelijks een vast bedrag. 

Hoewel deze groep bekend staat om zijn gebruik van Whatsapp en social media, geven zij aan, dat ze hun financiële informatie het liefst via email willen ontvangen. Voor 76 procent van deze groep is dit het voorkeurskanaal. Uiteraard zal de smartphone ook hier verder terrein gaan winnen, is onze verwachting.

Belangrijke informatie:
Robeco Institutional Asset Management B.V. heeft een vergunning als beheerder van ICBE’s en ABI’s van de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam.

Bron: Robeco

 

 

Gerelateerde artikelen

Robeco

Meer Robeco