We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.

Gala van de Wetenschap Gala van de Wetenschap

Gala van de Wetenschap

Rianne Letschert over rechten van minderheden

Rianne Letschert over rechten van minderheden

Tijdens het vierde Gala van de Wetenschap kwamen de grote namen uit de Nederlandse academische wereld bijeen. Met korte, toegankelijke lezingen boden ze een inkijkje in de opmerkelijke en veelbelovende ontwikkelingen op hun vakgebied. Rianne Letschert, de jongste vrouwelijke rector magnificus van Nederland, vertelt over rechten voor minderheden. Klik op kop voor video.

Vanaf 1 september is Rianne Letschert (39) de nieuwe rector magnificus van de Universiteit Maastricht. Ze wordt hier mee de jongste vrouwelijke rector van Nederland. Tot deze zomer was Letschert  hoogleraar rechten aan de Universiteit van Tilburg en deze baan combineerde ze met het voorzitterschap van de Jonge Akademie.  Ze studeerde internationaal en Europees recht aan de Universiteit van Tilburg en de Universiteit van Montpellier. In 2005 promoveerde ze op een proefschrift getiteld The impact of minority rights mechanisms. Daarin kwam ze tot de conclusie dat internationale instanties onvoldoende kunnen betekenen voor nationale minderheden.

Bekijk de presentatie van Rianne Letschert hier:


Vind hier meer info over het Gala van de Wetenschap 2017

Gala van de Wetenschap Gala van de Wetenschap