Van onze partner UWV

Maarten is al 12,5 jaar een loyale werknemer

Maarten is al 12,5 jaar een loyale werknemer

Schoonmaakbedrijf Asito verzorgt werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Besef je dat de begeleiding die zo iemand nodig heeft, voor altijd is. Maar je krijgt er heel veel voor terug", vertelt specialist inclusiviteit Leonore Nieuwmeijer van Asito.

Bij Asito zijn ongeveer tienduizend mensen in dienst. Ongeveer tien procent hiervan heeft een afstand tot de arbeidsmarkt en die mensen geeft Asito een kans. Maarten is een van deze mensen en hij werk al 12,5 jaar bij het bedrijf. Hij laat zien hoe zijn werkdag eruit ziet.

Autisme

Maarten heeft een vorm van autisme. "Ik kan moeilijk informatie verwerken, waardoor ik snel overprikkeld raak", legt hij uit. Bij Asito heeft hij veel verschillende taken, zoals de was, het koffiezetapparaat verzorgen, schoonmaken en de lunch voorbereiden. "Ik doe veel verschillende dingen. Dat maakt mijn werk zo leuk."

Bekijk hier hoe de werkdag van Maarten eruit ziet:

UWV

Asito werkt samen met het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Dit instituut verzorgt de werknemersverzekeringen. Samen zorgen Asito en het UWV ervoor dat mensen met een arbeidsbeperking op de juiste plaats aan het werk kunnen. En dat ze goed tot hun recht komen.

Nieuwmeijer is erg blij met Maarten en ze weet goed hoe hij het beste zijn werk kan doen. "We moeten de taken heel gedoseerd en georganiseerd aanbieden. Op het moment dat het te veel wordt, moeten we soms de rem erop zetten."

Sociaal

Ook zijn mede-collega's zijn over hem te spreken. "Maarten is een hele leuke lieve collega. Hij is heel sociaal en denkt altijd me je mee en zet alles voor je klaar", vertelt zijn collega Thea.

In ondernemersprogramma Z in Zaken sprak presentator Rens de Jong over deze manier van werken. Bekijk dat gesprek hier.

Z in Zaken

Z in Zaken is er iedere vrijdag om 16:30 uur live vanuit de Mariënhof in Amersfoort. Presentator Rens de Jong bespreekt alles wat voor ondernemers belangrijk is.

Kijk ook op Facebook en Twitter.
Z in Zaken wordt in samenwerking met ING en Amersfoort Business gemaakt.