Van onze partner Indeed

Indeed - War for talent

De economie groeit en het vinden van goed personeel is voor steeds meer bedrijven een serieus hoofdpijndossier. Hoe vind je goede mensen? Hoe behoud je ze vervolgens? En hoe zet je jezelf als werkgever op de kaart? In deze special van vacaturesite Indeed gaan we in op de do's en dont's van het vinden én behouden van personeel.
Sponsored

Zo trekt jouw vacature de aandacht

21 juni 2018 17:40
Zo trekt jouw vacature de aandacht
Een vierde van de vacatures staat meer dan drie maanden open, blijkt uit een analyse van Indeed begin dit jaar. Hoe zorg je ervoor dat de meest schaarse talenten toch reageren op jouw vacatures?
‘Cv’s verdwijnen dankzij Artificial Intelligence’
“Cv’s verdwijnen ten gunste van werkportfolio's”, zegt recruitment evangelist Anouk Kon van Indeed. “De arbeidsmarkt verandert naar een skillbased maatschappij, waardoor opleidingen minder waarde hebben. Door artificial intelligence kunnen recruiters beter inspelen op de vraag naar vaardigheden.”
Sponsored

Met big data de beste werknemers vinden

21 juni 2018 16:44
Met big data de beste werknemers vinden
Big data heeft een steeds grotere invloed op recruitment. Vooral grote bedrijven optimaliseren hun vacatures zodat ze precies de juiste kandidaten aantrekken. Hoe maak je als mkb’er ook van die kennis gebruik?
Net een nieuwe baan en nu alweer op zoek naar de volgende
Vacatures voor hoger opgeleiden zijn steeds moeilijker te vervullen. En is de nieuwe werknemer eindelijk gevonden, dan is de kans groot dat hij alweer snel doorzoekt naar de volgende baan. Indeed zet de meest opvallende ontwikkelingen op de arbeidsmarkt op een rij:
Employer branding: wat maakt jouw bedrijf uniek als werkgever?
Het wordt steeds lastiger om vacatures snel te vervullen: 25 procent zelfs pas na drie maanden, zegt Indeed op basis van gegevens begin dit jaar. Om als werkgever toch aan het beste personeel te komen, moet je laten zien hoe jouw bedrijf zich onderscheidt van anderen. Hoe doe je dat?
The Seafood Bar wil alleen het allerbeste personeel
Het recruitmentwerk van ​Emilie Horbach, HR-manager bij The Seafood​ Bar, gaat altijd door. Door de aantrekkende economie staan er voortdurend vacatures open, vooral in de bediening. Hoe gaat zij te werk om deze vacatures in te vullen?
Sponsored

Zo ziet de perfecte vacaturetekst eruit

21 juni 2018 16:30
Zo ziet de perfecte vacaturetekst eruit
Afgelopen kwartaal stonden er volgens het CBS ruim 267.000 nieuwe vacatures open. Komende maanden blijft dat aantal stijgen, bevestigt ook Indeed. Hoe maak je jouw vacature het meest aantrekkelijk? De vacaturesite deelt vijf tips!