Van onze partner

Randstad - Technologie zoekt Talent

Technologie heeft een grote invloed op de huidige arbeidsmarkt. Door automatisering en de inzet van robots, zullen vooral routinematige functies de komende jaren verdwijnen. Maar door diezelfde technologische ontwikkelingen, zullen juist ook veel nieuwe beroepen ontstaan. Bovendien kan technologie helpen bij het vinden van de juiste baan en het optimaliseren van werving- en selectieprocessen. In deze special lees je meer over de veranderende arbeidsmarkt en de war on talent.​ Door: Ronne Theunis

Technologie zoekt Talent

22 november 2017 16:07
Technologie zoekt Talent
HR-dienstverlener Randstad maakt veelvuldig gebruik van technische oplossingen om de ideale kandidaat te selecteren. “Technologie heeft een grote invloed op de arbeidsmarkt en op ons vak”, zegt Jildert Huitema, Manager Marketing & Intelligence bij Randstad Nederland. “Er zijn veel techbedrijfjes die een deel van onze werkprocessen slimmer maken, bijvoorbeeld bij video-interviewing of het online vinden van kandidaten. Wij volgen 2500 tech-startups en hebben in twaalf daarvan ook aandelen, zodat we de nieuwe, relevante ontwikkelingen kunnen bijhouden én implementeren .”

Manager, meet your millennials!

22 november 2017 16:00
Manager, meet your millennials!
Ze worden millennials genoemd, of Generatie Y. Jongeren tussen de 20 en 35 jaar, die zijn opgegroeid in de welvaart van de jaren negentig en nul. Ze zijn gewend aan voortdurende technologische vooruitgang, hebben grenzeloze toekomstdromen en weten niet beter dan dat de wereld aan hun voeten ligt. Deze jongeren treden vandaag en morgen toe tot onze arbeidsmarkt. Wat betekent dat op de werkvloer? En hoe kun je daar als werkgever het beste mee omgaan? Randstad deed onderzoek naar de nieuwe generatie werknemers en geeft antwoord op deze en andere vragen in de paper 'Het vinden, boeien en binden van millennials' – Generatie Y. In dit artikel lees je de belangrijkste bevindingen.

Succesvol sourcen doe je zo

22 november 2017 14:50
Succesvol sourcen doe je zo
De arbeidsmarkt trekt aan, talent is schaars. Maar talent is wel de motor van iedere organisatie. Het vinden van de juiste kandidaten is dus cruciaal. Sourcing, het grondig zoeken naar en aanspreken van (latent) werkzoekenden, zou dan ook bij elke hr-afdeling hoog op de agenda moeten staan. Is de wervingsstrategie van jouw organisatie effectief genoeg? Randstad geeft een aantal handige tips.

Employer branding in cijfers

22 november 2017 14:03
Employer branding in cijfers
Employer branding is een belangrijke tool in de strijd om talent. Om de juiste mensen aan te trekken, moeten werkgevers hun eigen onderscheidend vermogen bepalen en actief communiceren richting de arbeidsmarkt. Wie ben je als werkgever? Waarom zou talent moeten kiezen voor jouw organisatie? Voor veel organisaties best lastige vragen, want de antwoorden zijn vaak complex. En waar is het talent van de toekomst zelf naar op zoek? Het Randstad Employer Brand Research, dat werkgevers inzicht geeft in actuele arbeidsmarktdata, biedt uitkomst.
Technologie op de werkvloer, deze bedrijven kunnen niet meer zonder
Randstad investeert in technologie om klanten en kandidaten meer gemak, snelheid en transparantie te kunnen bieden. Human Forward gaat over de inzet van innovatieve ontwikkelingen om de dienstverlening te optimaliseren. Dat het als organisatie essentieel is om met je tijd mee te gaan en technologie te zien als een verrijking van je bedrijfsvoering, kunnen vrijwel alle organisaties beamen. Een aantal van hen vertelt over de waarde van technologie op de werkvloer.
Wat betekent het nieuwe kabinet voor werkgevers?
Na maanden onderhandelen is er eindelijk een nieuw kabinet. Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben onlangs hun regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst gepresenteerd, met daarin de afspraken voor het beleid de komende jaren. De Randstad Werkpocket geeft een uitgebreid overzicht van alle wet- en regelgeving voor werkgevers. De maatregelen in het akkoord moeten nog verder worden uitgewerkt en goedgekeurd door achtereenvolgens de Tweede en Eerste Kamer, maar hierbij een overzicht van de belangrijkste plannen van Rutte III voor werkgevers.