Van onze partner

Randstad - Tech en werk: de trends van 2018

Technologie heeft een grote invloed op de huidige arbeidsmarkt: processen worden sneller, makkelijker en transparanter. Bovendien levert de inzet van technologische innovaties werkgevers onmisbare informatie op over de veranderende behoeften van (toekomstige) medewerkers. Deze special geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen en biedt inspiratie om jouw organisatie in 2018 te laten aansluiten bij deze vooruitgang.
Randstad

Tech en werk: de trends van 2018

12 februari 2018 14:10
Tech en werk: de trends van 2018
Technologie heeft een grote invloed op de huidige arbeidsmarkt: processen worden sneller, makkelijker en transparanter. Bovendien levert de inzet van technologische innovaties werkgevers onmisbare informatie op over de veranderende behoeften van (toekomstige) medewerkers. Deze special geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen en biedt inspiratie om jouw organisatie in 2018 te laten aansluiten bij deze vooruitgang. Samenstelling: Ronne Theunis
Randstad

Wetswijzigingen in 2018: privacy is hot topic

12 februari 2018 14:09
Wetswijzigingen in 2018: privacy is hot topic
Met ingang van 1 januari 2018 heeft het kabinet een aantal zaken aangepast in de wetten en regels waar werkgevers mee te maken hebben. Daarnaast wordt in mei van dit jaar de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ingevoerd: ingrijpende aanpassingen rondom privacy en de verwerking van persoonsgegevens. In dit artikel lees je belangrijke informatie over de AVG en de opvallendste wijzigingen in de wet- en regelgeving voor werkgevers.
Randstad

Technologie op de werkvloer

12 februari 2018 14:04
Technologie op de werkvloer
Om hun dienstverlening te blijven optimaliseren, kiezen veel organisaties voor de inzet van technologische innovaties. Ook Randstad investeert in technologie om klanten en kandidaten meer gemak, snelheid en transparantie te kunnen bieden. Dat het als organisatie essentieel is om met je tijd mee te gaan en technologie te zien als een verrijking van je bedrijfsvoering, kunnen diverse klanten van Randstad beamen. Een aantal van hen vertelt over de waarde van technologie op de werkvloer.
Randstad

Bytes, bitcoins en blockchain op de arbeidsmarkt

12 februari 2018 14:00
Bytes, bitcoins en blockchain op de arbeidsmarkt
Anno 2018 zijn termen als artificial intelligence (AI), bitcoins en blockchain niet meer weg te denken uit de dagelijkse berichtgeving. Naar verwachting wordt in 2019 ruim 31 biljoen euro geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie. Veel bedrijven en overheden die openstaan voor technologische innovatie, hebben zich inmiddels in deze snel groeiende digitale ontwikkelingen verdiept. Wat houden de begrippen precies in en wat betekenen ze voor de arbeidsmarkt?
Randstad

Retentie is het nieuwe recruitment

12 februari 2018 10:18
Retentie is het nieuwe recruitment
In de strijd om talent worden kosten noch moeite gespaard. Een kostbare employer branding campagne, een team van gekwalificeerde recruiters en slimme wervingstactieken moeten ervoor zorgen dat het talent van de toekomst zich aan de organisatie bindt. Maar ondanks deze investeringen, wordt het in de huidige arbeidsmarkt steeds moeilijker om medewerkers te vinden. Functies blijven langere tijd niet ingevuld, met alle gevolgen vandien. Toch is er een manier om ervoor te zorgen dat de organisatie kan blijven groeien: zorg dat huidige medewerkers willen blijven. Houd talent binnenboord.
Randstad

Wat zijn jouw medewerkers waard op de arbeidsmarkt?

12 februari 2018 10:14
Wat zijn jouw medewerkers waard op de arbeidsmarkt?
In de huidige maatschappij én op de veranderende arbeidsmarkt is duurzame inzetbaarheid heel belangrijk. De industriële economie verandert steeds meer in een netwerkeconomie. Daarnaast leven we langer, werken we langer door én hebben we sneller en vaker nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Mensen moeten zelf aan de slag met hun loopbaan om in welvaart en welzijn te kunnen blijven voorzien. Een persoonlijk actieplan is in de nabije toekomst voor iedereen een must. Daar kan de werkgever met een Arbeidsmarktwaardescan een actieve rol in spelen.
Randstad

Regie over je eigen loopbaan

12 februari 2018 10:13
Regie over je eigen loopbaan
Van alle langdurig werklozen in Nederland, is het merendeel ouder dan vijfenveertig jaar. Deze leeftijdsgroep is niet vaker werkloos, maar als ze eenmaal werkloos zijn, duurt het langer om weer een baan te vinden. Daarom subsidieert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het Ontwikkeladvies. Dit traject geeft vijfenveertigplussers zelf de regie over de loopbaan en handvatten om hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te verbeteren. Randstad kan organisaties helpen bij de invulling van dit ontwikkeladvies.