Beursspel

Een algoritme neemt de beleggingen van student Sebastiaan over

14 april 2017 13:55

Sebastiaan Smits van beleggingsclub B&R Beurs Beeld ©

Voor het eerst volgen we met het Beursspel een team van beleggende studenten. Welke keuzes maken de jonge beleggers? Econometrie-student Sebastiaan Smits had niet heel veel tijd voor het Beursspel deze week, want de studenten hebben tentamenweek in het vooruitzicht.

Maar Sebastiaan lost zijn tijdgebrek creatief op: hij heeft een algoritme geschreven dat zijn beleggingen gaat overnemen. 

Tech en wiskunde

Sebastiaan vertelde in zijn eerste vlog al dat hij een voorliefde had voor tech en wiskunde en dat was ook te zien in zijn portefeuille in het Beursspel. Hij lijkt de daad bij woord te voegen, hij heeft namelijk een algoritme geschreven dat zelfstandig kan beleggen. Naar eigen zeggen heeft dit programma hem in het verleden al succesvolle resultaten opgeleverd.

Kijk hieronder naar de vlog van Sebastiaan. 

Wil je de portefeuille van Sebastiaan volgen in het Beursspel? Dat kan via deze link. Als je de vorige vlog van Sebastiaan wil zien, dan kan je die hier vinden.

Vijf vloggende studenten

Sebastiaan is niet de enige vloggende student. We volgen deze serie vijf vloggende beleggers. Hier stellen ze zich voor. Je kan ze ook volgen op de pagina van het RTL Z Beursspel.

Als je liever zelf wil meespelen om kans te maken op die reis naar Ibiza, dat kan ook nog steeds. Meedoen is gratis, je kan je hier aanmelden. 

Het RTL Z Beursspel wordt in samenwerking met ING gemaakt. 

Bron • RTL Z