Van onze partner ING Sprinters

Les 7 - De Sprinter en de Sprinter Best

21 augustus 2019 12:56

Sander van Baren legt de Sprinter Best uit Beeld © RTL Z

In het RTL Z Beursspel kunnen deelnemers kennis maken met Sprinters, een hefboomproduct van ING. Maar hoe werken deze Sprinters precies? In tien lessen vertellen presentatrice Janneke Willemse en Hoofd Sprinters bij ING Sander van Baren je alles over beleggen met een hefboom. Deze week alles over de Sprinter Best en het verschil met de gewone Sprinter.

Sprinters zijn er in twee soorten: de gewone Sprinter en de Sprinter Best. Bij de eerste zit er altijd een verschil tussen het financieringsniveau en het stoplossniveau. Bij een Sprinter Best zijn het financieringsniveau en het stop-loss niveau gelijk. Dat betekent dat de eigen inleg kleiner is. En de hefboom is bij een Sprinter Best over het algemeen wat hoger.

Gewone Sprinter

Stel je hebt een gewone Sprinter op een aandeel van 22 euro. Je stop-loss niveau is 20 en je financieringsniveau is 18. De waarde is dan 22 van het aandeel min 18 van het financieringsniveau: 4 euro. Zoals je hieronder kunt zien.

Voorbeeld Sprinter gewoon en Best Beeld © RTLZ

Best en Gap Risk Waarde

Bij een Sprinter Best bereken je de waarde anders. Je begint traditioneel, namelijk 22 euro van het aandeel min 20 van het financieringsniveau is 2 euro. Maar om de bank te beschermen is er aan de Sprinter Best een gap risk waarde toegevoegd van 10 procent. Dus de waarde is 2,20.

Het RTL Z Beursspel 

Wil je zelf aan de slag met Sprinters, maar eerst nog even oefenen? Speel dan het RTL Z Beursspel. Hier kun je met fictief geld beleggen in onder meer aandelen, indexen en Sprinters. In het najaar start er een nieuwe competitie en maak je weer kans op prachtige prijzen.

Meer informatie over Sprinters vind je op de website van ING.

Het RTL Z Beursspel en de Sprinterlessen zijn een samenwerking met ING Sprinters.

Bron • RTL Z