Van onze partner ING Sprinters

Les 5 - Sprinters en dividend

07 augustus 2019 10:48

Sander van Baren Beeld © RTLZ

In het RTL Z Beursspel kunnen deelnemers kennis maken met Sprinters, een hefboomproduct van ING. Maar hoe werken deze Sprinters precies? In tien lessen vertellen presentatrice Janneke Willemse en Hoofd Sprinters bij ING Sander van Baren je alles over beleggen met een hefboom.

Veel mensen beleggen graag in bedrijven die dividend uitkeren. Als je een sprinter op een dergelijk aandeel belegt dan komt het dividend ook naar je toe. Alleen het wordt niet direct op je rekening gestort, maar verwerkt in het financieringsniveau van de sprinter. We leggen het uit op basis van twee voorbeelden.

Sprinter AEX

Het dividend op de AEX Index is op dit moment ongeveer 3,9%. Dat gaan we vergelijken met de sprinter Long 420 op diezelfde AEX. In november 2018 had deze een stop loss niveau van 444 en een financieringsniveau van 434. April 2019 het stop loss niveau en het financieringsniveau zijn 24 punten gedaald. En dat komt door het dividend. Want 24 Punten in de index staat voor 2,40 euro. Kortom jouw sprinter is 2,40 meer waard geworden bij een gelijkblijvende AEX.

Financiering

Een tweede voorbeeld: de AEX staat op 500 punten en een sprinter is 9 euro waard. En stel een jaar later staat ie weer op 500 punten. Nu is het financieringsniveau gedaald tot 400 vanwege het dividend. Dan is de sprinter 10 euro waard. Dus dan heb je een euro verdiend door gewoon te blijven zitten en het dividend jouw kant op te laten komen.

Het RTL Z Beursspel 

Wil je zelf aan de slag met Sprinters, maar eerst nog even oefenen? Speel dan het RTL Z Beursspel. Hier kun je met fictief geld beleggen in onder meer aandelen, indexen en Sprinters. In het najaar start er een nieuwe competitie en maak je weer kans op prachtige prijzen.

Meer informatie over Sprinters vind je op de website van ING.

Het RTL Z Beursspel en de Sprinterlessen zijn een samenwerking met ING Sprinters.