RTL Z Beursspel

Hoe vind ik de juiste balans in mijn portefeuille?

16 november 2018 16:44

Beeld © RTL Z Beursspel

Beursspel redacteur Timna Rauch gaat starten met beleggen. Hiervoor schakelt ze de hulp in van de deskundigen van RTL Z. Ga mee op haar zoektocht, en leer hoe jij ook kunt beginnen. In gesprek met Bob Homan van ING vraagt Timna zich af hoe ze de juiste balans vindt in haar portefeuille.

In het RTL Z Beursspel wordt iedere week gesproken over beleggen op de beurs. Maar hoe begin je daar eigenlijk mee? Timna zoekt het uit.

Hoe vind ik balans in mijn portefeuille?

Duurzaam beleggen is best lastig

Timna merkt in haar zoektocht dat duurzaam beleggen nog best veel huiswerk vergt. Want je moet goed uitzoeken welke fondsen of bedrijven bij jouw idealen passen. Maar als je die eenmaal hebt gevonden kun je vrij gemakkelijk een balans vinden. Zowel wat betreft de spreiding van je risico's als spreiding op het gebied van duurzaamheid. 

 

Gespreid beleggen op verschillende manieren 

Bob Homan raadt Timna aan om te kiezen voor drie verschillende fondsen die elk aansluiten bij een thema dat ze belangrijk vindt. Dat kan bijvoorbeeld milieu zijn, maar er zijn ook fondsen die kijken naar het aantal vrouwen in de top van een bedrijf, of zich richten op het belang van mensenrechten. 

Wanneer je daarbij voor wereldwijde fondsen kiest, of er in elk geval voor zorgt dat je door de combinatie die je maakt wereldwijd belegt bent, heb je een mooie gespreide portefeuille. Want op die manier ben je niet alleen in diverse landen belegt, maar ook in diverse sectoren en diverse idealen. 

 

Speel mee

Ben je er nog niet klaar voor om met jouw eigen geld te gaan beleggen, maar wil je wel graag leren beleggen? Dat kan! In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een ton. Meespelen is helemaal gratis. Per persoon mag met één account meegespeeld worden.

In het najaar starten we weer met een nieuwe strijd om mooie prijzen. Maar tot die tijd kun je met een fictief startkapitaal van 100.000 euro via de site gewoon blijven oefenen.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Bron • RTL Z