RTL Z Beursspel

Studenten BvvK gaan voor volatiele sectoren binnen Beursspel

09 november 2018 10:02

Beeld ©

Het RTL Z Beursspel is weer in volle gang en dit jaar spelen niet alleen ruim zevenduizend deelnemers tegen elkaar. Er is ook een onderlinge competitie tussen studenten beleggingsverenigingen. Deze week gingen we langs bij Beleggingsvereniging voor Kennis (BvvK) in Utrecht.

Met een groepje van ongeveer twintig studenten belegt deze club fanatiek op de beurs. Iedere maandagavond komen ze samen om hun strategie te bespreken. Speciaal voor het Beursspel verzamelden ze een groepje van zeven leden om het tegen beleggingsverenigingen door het hele land op te nemen.

Maak kennis met de studenten van BvvK

AEX verslaan

BvvK bestaat uit een relatief klein groepje studenten en alle leden studeren aan de Universiteit Utrecht. "Iedereen die lid wordt, legt een bepaald bedrag in voor de groepsportefeuille", vertelt Diederik Koopman. "Ieder jaar dat ik erbij zit hebben we winst gemaakt." Ook probeert de club ieder jaar opnieuw de AEX te verslaan.

 

Beursspel

BvvK heeft druk vergaderd over de tactiek die ze willen toepassen binnen het Beursspel. “We hebben twee sectoren uitgekozen die wat volatieler zijn”, zegt Bram Verbaas. “We hopen dan zowel te kunnen profiteren van long als van short posities.”

Volg hier hoe BvvK het doet binnen het spel en hou ook de andere beleggingsclubs in de gaten.   

Speel mee

Ben je geen lid van een beleggingsvereniging, maar wil je wel graag leren beleggen? Dat kan! In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een ton. Meespelen is helemaal gratis. Per persoon mag met één account meegespeeld worden.

Elke deelnemer ontvangt een fictief startkapitaal van 100.000 euro. De persoon die het meeste winst maakt, wint een geheel verzorgde reis naar New York. Schrijf je nu in, en maak kans op deze mooie prijs.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.