RTL Z Beursspel

Studentenbeleggers Duitenberg nemen hoge risico’s in Beursspel

12 oktober 2018 15:32

Beeld ©

Het RTL Z Beursspel is weer in volle gang en dit jaar spelen niet alleen bijna zesduizend deelnemers tegen elkaar. Er is ook een onderlinge competitie tussen studenten beleggingsverenigingen. Deze week gingen we langs bij Duitenberg in Enschede.

Duitenberg telt ongeveer tweehonderd leden die allemaal studeren aan de Universiteit Twente of Hogeschool Saxion. Speciaal voor het RTL Z Beursspel verzamelden ze een groepje studenten om te strijden tegen andere verenigingen. 

Maak kennis met de beleggers van Duitenberg

Geen eigen geld

Duitenberg focust zich vooral op het educatieve gedeelte van beleggen. "Onze portefeuille is niet heel groot, omdat het erom gaat dat we het leren", vertelt Jorrit Hoekstra. Iedere belegging die Duitenberg doet, wordt dan ook goed afgewogen. "Aan de hand van een pitch van een van de leden beslissen we waar we ons verder in gaan verdiepen. Die beslissing gaat ook nog langs het bestuur."

Het grote verschil met andere beleggingsverenigingen is dat leden niet met hun eigen geld beleggen. "Onze grootste sponsor is Flowtraders. We gaan hier op bezoek en krijgen dan lectures van professionals." Met het geld dat ze van deze sponsor ontvangen, kan Duitenberg de activiteiten en hun portefeuille bekostigen.

Risico’s nemen

In het Beursspel hanteren de studenten een compleet andere strategie dan ze normaal doen. Ze zijn van plan om veel risico’s te nemen. "We gaan all-in op sprinters en met de rest van ons kapitaal kopen we ETF’s, omdat daar geen transactiekosten aan verbonden zitten", legt Harm Reurslag uit.  

Duitenberg is goed voorbereid en inventariseerde al even hoeveel kans ze eigenlijk maken. "Ik heb gesproken met een paar andere verenigingen en die weten ook duidelijk wat ze doen." Toch is Harm positief gestemd en is hij ervan overtuigd dat Duitenberg hoog gaat eindigen. 

Volg hier hoe Duitenberg het doet binnen het spel en hou ook de andere beleggingsclubs in de gaten.   

Speel mee

Ben je geen lid van een beleggingsvereniging, maar wil je wel graag leren beleggen? Dat kan! In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een ton. Meespelen is helemaal gratis. Per persoon mag met één account meegespeeld worden.

Elke deelnemer ontvangt een fictief startkapitaal van 100.000 euro. De persoon die het meeste winst maakt, wint een geheel verzorgde reis naar New York. Schrijf je nu in, en maak kans op deze mooie prijs.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.