Beursspel

Studentenbeleggers Bonafide gaan strijd aan in Beursspel: 'We richten ons op olieprijs'

28 september 2018 14:16

Beeld ©

Het RTL Z Beursspel gaat weer van start! En dit jaar spelen niet alleen duizenden deelnemers tegen elkaar. Er is ook een onderlinge competitie tussen studenten beleggingsverenigingen. Deze week gingen we langs bij Bonafide van de Technische Universiteit Delft.

Met vier studenten hoopt Bonafide de andere verenigingen te verslaan en voor eens en altijd te bewijzen dat zij de beste beleggingsvereniging zijn.

 

Maak kennis met de studenten van Bonafide

Beleggen met eigen geld

Hoewel alle leden van Bonafide aan de TU Delft studeren, doen ze allemaal een andere economische opleiding. "Iedereen heeft een andere achtergrond, maar we leerden elkaar kennen tijdens de minor Finance", legt de 21-jarige Kevin Dankers uit. "We merkten dat er veel belangstelling was voor beleggen en daarom hebben we deze beleggingsclub opgericht."

De club is onderverdeeld in twee disputen die allebei een eigen portefeuille hebben. “Een keer in de twee weken komen we samen. Een van onze leden geeft dan een pitch en aan de hand daarvan beslissen we samen of we in een bepaald product gaan beleggen”, vertelt Kevin. "Het is echt een democratische beslissing."

De portefeuille van de studenten is gevuld met hun eigen geld, ze gaan tot maximaal 600 euro. Met dat bedrag leren ze zichzelf en elkaar beleggen, maar het levert ook al wat op, volgens Kevin. "We halen ongeveer een rendement van tien procent." 

Tactiek

De studenten hebben ook al nagedacht over hoe ze het Beursspel willen gaan winnen. "Het Beursspel duurt niet zo lang, dus je moet vrij snel inspelen op de markt. Ik denk dan ook dat we maar één trade gaan doen. Die houden we aan wanneer het goed gaat, en anders verkopen we hem weer", licht de 24-jarige Sjoerd van der Heijden toe. "We willen ons richten op de olieprijs of de AEX."

Ook gaan de studenten goed in de gaten houden hoe hun tegenstanders het spel spelen. "Als we zien dat er veel risico's genomen worden, gaan we daar zeker in mee", vertelt Sjoerd.

 

Speel mee

Ben je geen lid van een beleggingsvereniging, maar wil je ook graag leren beleggen? Dat kan! In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een ton. Meespelen is helemaal gratis. Per persoon mag met één account meegespeeld worden.

Elke deelnemer ontvangt een fictief startkapitaal van 100.000 euro. De persoon die het meeste winst maakt, wint een geheel verzorgde reis naar New York. Schrijf je nu in, en maak kans op deze mooie prijs.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.