Beursspel

Achter schermen bij ForFarmers: 'Veevoermarkt is zeer stabiel'

05 december 2017 19:01

Beeld ©

Vermogensbeheerder Albert Jellema gaat op verzoek van RTL Z langs bij Nederlandse beursgenoteerde bedrijven, en onderwerpt CEO’s aan een kritisch vragenvuur. Deze week ging hij naar ForFarmers waar CEO Yoram Knoop hem een kijkje achter de schermen gaf.

ForFarmers is gespecialiseerd in veevoer. Het bedrijf is een relatieve nieuwkomer op de beurs, sinds mei 2016 heeft het bedrijf een notering in Amsterdam. Toch is het in die korte tijd al aardig succesvol, de certificaten van aandelen stegen in die periode met zo'n 40 procent in waarde.  

Albert krijgt een kijkje achter te schermen, ziet hoe het veevoer gemaakt wordt en ondervraagt Knoop over de markt. Bekijk het hier:

 

Stabiliteit

Is dit een groeimarkt, vraagt Albert zich af. Knoop legt uit dat dat inderdaad zo is. "In principe is het een zeer stabiele markt. Als je naar de dier aantallen over de verschillende landen kijkt, dan groeit het aantal eigenlijk elk jaar met ongeveer één procent. Dus er is sprake van grote mate van stabiliteit."

Toekomst

"We lopen goed op schema en zijn tevreden met de progressie die we hebben gemaakt", vertelt Knoop. Toekomstplannen zijn er ook voor ForFarmers: "Het blijven implementeren van een klein stukje toplijn groei door keuze voor de juiste segmenten te maken. En natuurlijk blijvend op de kosten letten."

Knoop bezit zelf ook aandelen van ForFarmers. "De afgelopen tijd heb ik dat ook nog uitgebreid."

Beursspel

De bedrijfsbezoeken van Albert zijn onderdeel van het RTL Z Beursspel. In zes weken tijd kan je met een fictief startkapitaal van 100.000 euro leren beleggen. Per persoon mag met één account worden meegedaan. Schrijf je in en maak kans op een mooie reis naar Wall Street.

Elke donderdag om 10:45 uur hebben we een tien minuten durende update op RTL Z over het spel, hoe je leert beleggen en we volgen de beste beleggers. Online houden we je dagelijkse op de hoogte, onder meer via rtlz.nl en via Facebook.