RTL Z Beursspel

Durk over bitcoins: ‘Als iedereen erover praat, zijn de risico’s groot’

30 november 2017 20:48

Beeld ©

In het RTL Z Beursspel spreekt presentatrice Janneke Willemse met Bart Peters van Active Hedge en beurscommentator Durk Veenstra over bitcoins. De munt is goed opgelopen de laatste tijd, maar schoot ook weer ineens naar beneden. Is het slim om erin te beleggen? Durk waarschuwt: "Als iedereen het erover heeft, zijn de risico's ook vrij groot."

De bitcoin is goed opgelopen en zat zelfs even boven de 11.000 dollar voor die digitale munt. Maar daarna schoot hij ook weer ineens naar beneden. Inmiddels is hij weer redelijk stabiel en staat hij weer net boven die 10.000 dollar. Janneke bespreekt met Durk en Bart hoe dit kan.

Winst en verlies

Veel mensen hebben al geld verdiend aan de bitcoin. "Het is het gesprek van de dag. Iedereen weet wel iemand die er heel goed mee verdiend heeft de afgelopen jaren. Maar vanaf nu zullen er ook mensen komen die er geld mee gaan verliezen en dat zal andere verhalen opleveren", denkt Durk.  

Maar als iedereen zo positief is, waarom zou het dan niet nog verder stijgen? "Als je erover nadenkt is het toch een soort van ballon die langzaam opgeblazen wordt en we weten allemaal dat een ballon niet eindeloos opgeblazen kan worden. Daar gaat dus ook weer lucht uit", verklaart Bart. 

RTL Z Beursspel

Wil je leren beleggen met bijvoorbeeld bitcoins? Dat kan helemaal gratis in het RTL Z Beursspel. Per persoon mag met één account meegespeeld worden. Oefen met een fictief startkapitaal van 100.000 euro. Schrijf je in en maak kans op een mooie reis naar Wall Street in New York.

Elke donderdag om 10:45 uur hebben we een 10 minuten update op RTL Z over het spel, hoe je leert beleggen en volgen we de beste beleggers. Online houden we je dagelijkse op de hoogte, onder meer via rtlz.nl en via Facebook.

Het RTL Z Beursspel wordt mede mogelijk gemaakt door ING.